logo 1 jarige bestaanPBA Zoetermeer is een site die het lokaal 112 nieuws bij elkaar brengt, zij volgen het werk van de hulpdiensten door het ter plaatse gaan naar een incident. Het nieuws wordt verzameld en geplaatst door enthousiaste vrijwilligers met een grote passie voor het werk van de hulpdiensten.

Op 1 december 2012 is Sander van der Berg gestart met PBA Zoetermeer om actief het lokale 112 nieuws in Zoetermeer in beeld te brengen. Sinds die tijd gaat Sander door weer en wind om het 112 nieuws te fotograferen en op film vast te leggen. Hierbij kan u denken aan o.a. ongevallen, brand, dieren in nood, medisch noodgeval, beroving, overval, opsporing, schietpartij, steekpartij en het mobiel medisch team.

Nadat hij bij het incident is geweest worden de foto’s en /of filmpjes zo snel mogelijk op de website van pbazoetermeer.nl geplaatst. Ook stelt hij regelmatig zijn foto’s beschikbaar aan Zoetermeer actief.

Sander: “Omdat we geen ramptoeristen zijn proberen wij zoveel mogelijk het eventuele slachtoffer niet te fotograferen. Eventueel wordt het slachtoffer onherkenbaar gemaakt, het zelfde geldt ook voor kentekenplaten van betrokken voertuigen.”

De foto’s zijn niet alleen voor de bezoekers aan PBA Zoetermeer. Voor slachtoffers is het goed voor hun verwerking om te zien wat er gebeurd is. Zij weten vaak achteraf niet meer welke hulpverleners zich voor hun hebben ingezet.

-advertenties-

-goede doel-