vipspeld2013

Klaasjan de Jong, Wil Hebink, Eddy Molle, Corrie Hagoort, Foto’s: Rob Verbunt

Donderdagavond 28 november werden in een overvolle theaterzaal in het CKC aan de Leidsewallen, de jaarlijkse Vrijwilligersprijzen en Vip Spelden uitgereikt. De uitreiking, die in handen was van Jolanda Letterie (MOOI), wethouder de Jong en burgemeester Aptroot, verliep in een bijzonder feestelijke sfeer. Klaasjan de Jong startte met de uitreiking van de Vip Spelden. Hij riep de negen genomineerden voor de Vip-onderscheiding voor individuele vrijwilligers op het podium en las voor uit de voordrachten en juryrapporten. Na rake bewoordingen over de inspanningen van de negen Zoetermeerders kregen uiteindelijk Eddy Molle (Stichting MIM), Corrie Hagoort (Stichting MOOI) en Wil Hebink (Stichting SOS) de zilveren onderscheiding opgespeld.

vipspeld2013-2Daarna was het de beurt aan burgemeester Aptroot, die zich lovend en vol trots uitsprak over het Zoetermeerse vrijwilligersveld. De vrijwilligersprijzen, bestaande uit drie door de gemeente beschikbaar gestelde geldbedragen werden daarna door hem uitgereikt aan drie vrijwilligersorganisaties: Bibliotheek Zoetermeer werd eerste en ontving een bedrag van €1000,- voor een bijzonder voorleesproject. Stichting Aktiviteiten Gehandicapte Kinderen (STAK) en Sensoor ontvingen respectievelijk de tweede en derde prijs a €500,- en €250,-.

Vip voor vrijwilligers bedankt alle betrokkenen, vrijwilligers, organisaties, burgemeester en wethouder, de juryleden, CKC en alle partners voor een fantastisch feest.

-advertenties-

-goede doel-