dixiland preachers

Op zondagmiddag 1 december zal in de Sniep weer een interessant concert plaatsvinden van: The Rhine Town Dixie Preachers! Deze groep is in 1958 opgericht en heeft uiteraard de nodige bandwisselingen gehad, maar dit jaar vieren ze hun 11e lustrum. Hun dixie-stijl is van een uitstekend gehalte, in de loop der jaren heeft de band vele succesvolle tournees gemaakt voor jazz festivals en jazz clubs in Europa, waaronder het aan het North Sea Jazz Festival verbonden North Sea Round Town Festival (2010), featuring. Rob Agerbeek en vocaliste Daisy Oosterhuis, Jazz by the Sea Festival (2011) op het hoofd podium, featuring Rob Agerbeek (2011) en het Randstad Jazz Festival.

De uitstekende bezetting bestaat uit de volgende personen:

Rob Agerbeek,  zangeres Brigitte Soffner, Domagoy Ralasic - tenorsax en klarinet, Frans van Wasbeek - trompet, Henk van Muijen - trombone, Steven Nederhorst - tenor banjo en gitaar, Tom Wigmore - contrabas en Pier Manger Cats - drums.

Toegang € 7,50 - aanvang 15:00 uur

 U kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het volgende concert van Fascinating Jazz zal zijn op 5 januari met The Fascinating Jazz Quartet featuring Deborah J. Carter (USA)  (toegang € 10,00).

Kijk hier naar de video van het nieuwe album van The Rhine Town Dixie Preachers : ‘bout Time!

 

Zoetermeer Jazz gaat door!

Tijdens het Najaarsdebat van de Gemeenteraad werd unaniem besloten dat Zoetermeer Jazz ook in 2014 de benodigde subsidie zal krijgen!

In de door Lijst Hilbrand Nawijn ingebrachte motie werd dit festival "een parel onder de stadsevenementen" genoemd, "die een vaste plaats in de stad moet krijgen en houden!"  In ieder geval betekent dit dat er in september 2014 wederom een jazzfestival komt! Inmiddels zijn er al opties op legendarische Amerikaanse jazzvertolkers, waarover u later ongetwijfeld meer hoort.

-advertenties-

-goede doel-