Zwarte PietenorkestOp zondag 1 december is het Koopzondag voor Sint in het Stadshart van Zoetermeer. En het wordt extra gezellig dankzij het bezoek van heel veel leuke Pieten!

De meeste winkels in het Stadshart zullen open zijn en wel van twaalf tot vijf uur.

Op deze altijd drukke koopzondag voor Sint zijn er weer veel toepasselijke activiteiten rondom Sinterklaas en pakjesavond. 

Beneden in de Passage staat een schminkstand, waar kleine bezoekertjes zich als Zwarte Piet of Sinterklaas, of iets anders leuks kunnen laten schminken. Ook in de Passage staat de Cadeauballon inpakstand, waar men een zelf gekocht cadeautje in een ballon kan laten verpakken.

PietMobielTwee gezellige Pieten rijden op een wel hele speciale fiets en vouwen ballonfiguren voor de kleintjes. En dan is er de PietMobiel: een bakfiets die bestuurd wordt door, hoe kan het ook anders, de Bakfietspiet. Deze Piet heeft een heleboel praatjes, maar deelt ook leuke en lekkere verrassinkjes uit. Ook twee Pieten op stelten delen al rondwandelend wat lekkers uit.

Er kan nog meer gesmuld worden, namelijk bij de Poffertjesstand. Twee Kokspieten doen hun best om heerlijke poffertjes te bakken.

Muziek is er natuurlijk ook! Twee muzikale Pietenorkesten zorgen voor vrolijke (peper)noten en Sinterklaasliedjes. En een andere bijzondere Muziekpiet komt naar het Stadshart. Deze Piet kijkt al jaren vol ontzag naar het paard van Sinterklaas. Maar daar mag hij nooit op rijden. Bovendien is het paard altijd erg druk bezet. Daar heeft deze Piet wat op gevonden: een Bonte Koe! Tezamen rijden zij door het Stadshart terwijl Piet, onder begeleiding van de accordeon, Sinterklaasliedjes zingt.

 

Ook in het Woonhart zullen diverse ondernemers hun deuren weer openstellen voor het winkelend publiek. Dit van twaalf tot vijf uur. In het fraaie woonwinkelcentrum kan men overdekt, zowel buiten als binnen, in de winkels inspiratie op doen voor de naderende feestdagen.

De woonboulevard is makkelijk bereikbaar en heeft volop parkeergelegenheid, waarvan in de parkeergarage de eerste twee uur gratis zijn.

Bij horecagelegenheid “De Eetkamer” kan men terecht om te genieten van een lekker hapje of drankje.

-advertenties-

-goede doel-