20131122-6045

De leerlingen van de onderbouw van het Oranje Nassau College Clauslaan (ONC) gaan volgende week naar Nicaragua. Op school wordt een Nicaraguaans dorp nagebouwd waarin elke leerling zijn of haar rol krijgt; een zogenaamd inleefatelier. Hiermee kunnen de leerlingen beleven hoe het leven in Nicaragua is en meer kennis opdoen over de problematiek van ontwikkelingslanden. Wethouder Edo Haan (wethouder Stedenbanden) bracht op vrijdag 22 november een bezoek aan dit inleefatelier.

20131122-6036Het decor van het inleefatelier is een Nicaraguaans dorpspleintje. Rondom de school zijn een bank, een winkel, een woonhuis en wat kleine bedrijfjes gevestigd. De leerlingen krijgen allemaal een rol: onderwijzer, leerling, winkelmedewerker, klant, vader, moeder, schoenpoetser, de baas van een bank, arbeider enz. Ook wisselen de leerlingen geregeld van rol. Zo ervaren zij vanuit meerdere perspectieven hoe het leven in Nicaragua is.

De kinderen leven zich helemaal in in hun rol en zijn heel enthousiast over het atelier. Er wordt volop gehandeld en geruild omdat iedereen elkaar nodig heeft om verder te komen in het spel.

Het ‘dorp’ blijft drie weken staan. Elke klas participeert een dagdeel in het inleefatelier. Vooraf hebben de leerlingen informatie gekregen over Nicaragua en Jinotega. Na afloop zullen zij hun ervaringen in de klas bespreken.

20131122-6037 20131122-6041

Het ONC zet zich al jaren in voor de zusterstad in Jinotega, in december wordt dit jaar voor de vijfde maal het kerstbal georganiseerd, waarvan de opbrengst bestemd is voor Jinotega. Het kerstbal wordt zoveel mogelijk door de leerlingen zelf georganiseerd, zij maken zelf de posters om het feest aan te kondigen, verkopen toegangsbewijzen en helpen met het opbouwen en afbreken op het feest zelf. Het grote ONC Clauslaan Kerstbal wordt dit jaar gehouden op donderdagavond 19 december en staat ook open voor introducés. Het kerstbal heeft natuurlijk heel veel muziek, maar naast de disco zijn er ook nog andere activiteiten zoals karaoke en gamen.

-advertenties-

-goede doel-