Havo-vwo-debatteam ONC

Het Havo/vwo team van ONC Parkdreef

Voor het derde achtereenvolgende jaar hebben havo/vwo-leerlingen van het Oranje Nassau College Parkdreef (ONC) de debatwedstrijd Stadhuis van de democratie gewonnen van het Alfrink College. Ook het mavo-team sleepte de eerste prijs in de wacht en versloeg hiermee het Stedelijk College.

Mavo-debatteam ONC
Het winnende mavo-team
De wedstrijd vond plaats op woensdag 20 november in de raadzaal van het gemeentehuis. Ieder jaar organiseert de gemeente Zoetermeer de debatwedstrijd om de betrokkenheid van jongeren bij de gemeentepolitiek vergroten.

’s Morgens debatteerden twee mavo-teams van het ONC tegen leerlingen van het Stedelijk College. In de middag streden de havo/vwo-leerlingen tegen het team van het Alfrink College. De leerlingen kregen stellingen voorgelegd als: ‘Het bezit van alcohol onder de 18 jaar moet strafbaar worden’ of ‘Het cameratoezicht moet worden uitgebreid naar veel meer wijken in Zoetermeer’.

Na een aantal spannende voorrondes won het ONC in de ochtend beide finales van het Stedelijk College. De jury prees de teams vanwege hun gedegen inhoudelijke voorbereiding. Feiten en cijfers werden goed weergegeven. Ook de respectvolle houding naar de andere debaters werd op prijs gesteld.

Ook ’s middags bestonden de voorrondes uit kwalitatief goede debatten. Allerlei standpunten rondom jonge ondernemers en testdieven werden verdedigd of juist aangevallen. Ook nu was de jury van mening dat de ONC’ers beter debatteerden dan hun opponenten. Het havo/vwo-team mocht daarom voor het derde jaar op rij de beker mee naar huis nemen.

-advertenties-

-goede doel-