emailDe gemeente Zoetermeer zit landelijk nog steeds in de kopgroep van gemeenten op het gebied van digitale dienstverlening. In de jaarlijkse benchmark van Ernst & Young staat Zoetermeer op de tweede plaats. Den Haag (vorig jaar nummer twee) werd dit jaar eerste.

Het Benchmark onderzoek vergelijkt de digitale dienstverlening van alle gemeenten in Nederland.

Zoetermeer scoort vooral goed op de beantwoording van e-mails (snelheid en ontvangstbevestiging) en de mate waarin inwoners en ondernemers producten digitaal kunnen afnemen.

Aan kop met dienstverlening

Ook in 2011 stond Zoetermeer op plaats 2, en in 2012 zelfs op de eerste plaats. Zoetermeer wisselt de eerste en tweede plaats sinds 2011 af met Den Haag. Patrick van Domburg (wethouder Dienstverlening): “Zoetermeer doet het goed. Ik feliciteer Den Haag met het behalen van de 1e plaats in deze benchmark. Wel gaan we er natuurlijk alles aan doen om volgend jaar opnieuw aan kop te gaan met onze digitale dienstverlening.”

Publiekszaken

Ook in een onderzoek van de benchmarking publiekszaken doet Zoetermeer het goed. Deze benchmarking kent geen ‘top 15’ zoals Ernst & Young maar onderzoekt een aantal aspecten van de dienstverlening. Op de meeste onderwerpen scoort Zoetermeer bovengemiddeld. Gebruikers geven de afhandeling van digitale aanvragen bijvoorbeeld een rapportcijfer van gemiddeld 7,6. De hoogste score is van ’s Hertogenbosch (8,1), het landelijk gemiddelde is 7,2.

-advertenties-

-goede doel-