SinterclaesDe Zoetermeerse Stadsgidsen nemen u dinsdag 26 november in een speciale wandeling mee door de geschiedenis van Sint Nicolaas in Zoetermeer. De Sint Nicolaaswandeltocht is niet speciaal voor (goedgelovige!) kinderen, maar wel voor iedereen die graag meer wil weten over de geschiedenis van dit oeroude familiefeest!

Tijdens de wandeling licht de stadsgids op relevante plaatsen de historie van Sinterklaas toe. Wie was hij en hoe kwam het dat deze Sint een kindervriend werd. Wanneer deed Zwarte Piet zijn intrede in Nederland.  Er wordt dan ook een link gelegd naar Zoetermeer en Zegwaart. Hoe vierde bijvoorbeeld de katholieke gemeenschap het feest en hoe de gereformeerde. Datzelfde geldt voor de andere december feestdagen. Daarnaast is er aandacht voor de historie van de Dorpsstraat.

Dinsdag 26 november, verzamelen vanaf 9.30 uur aan de Dorpsstraat 7, vertrek om 10.00 uur. De kosten bedragen € 3,00 p.p., met een kopje koffie/thee na afloop van de tocht. U hoeft zich voor deze tocht niet aan te melden.

-advertenties-

-goede doel-