Op woensdag 6 november trof Justin van Santen bij winkelcentrum De Vlieger in Rokkeveen een verwarde bejaarde man aan. De man had al een poosje zoekende om zich heen staan kijken toen Justin hem aansprak met de vraag of hij op zoek was naar iets of iemand. De man vertelde niet goed te weten welke richting hij op moest om thuis te komen. Justin vroeg of de man niet een bekende plek vlakbij huis wist waarop de man wist te vertellen dat hij vlakbij het tuincentrum De Driesprong woont. “Toen ik in de richting wees waar dat ongeveer is, wilde hij gaan lopen maar hij was zo erg in de war dus ik dacht: ‘Die komt nooit meer thuis’. Toen heb ik hem gevraagd of ik hem even naar huis moest brengen en zijn we gaan rijden richting De Driesprong in de hoop dat hij iets herkende onderweg.”, aldus Justin.

rv-winkelcentr-devliegerIn de auto vertelde de man aan Justin dat hij na een auto ongeluk af en toe zijn geheugen een korte tijd kwijt is en hij zich dan weinig tot niets kan herinneren. Tijdens de rit belde de echtgenote van de man waaraan hij het hele verhaal vertelde en dat hij “door een hele lieve jongeman naar huis werd gebracht”. Toen het tweetal winkelcentrum Rokkeveen passeerden herkende de man weer waar hij was en hoe hij thuis moest komen en zei dat hij het vanaf hier wel weer zou redden en bedankte Justin ontzettend voor zijn hulp. “Hij was er ineens weer helemaal bij en wist vanaf daar de weg weer naar huis terug. Hij had dat volgens mij nooit gevonden als hij was gaan lopen. Ja… zo’n man laat je toch niet zo staan?”

Bij het ten gehore komen van dit verhaal was wijkagent Rob Doornveld zo trots op deze jonge wijkbewoner dat hij Justin een cadeaubon gaf. Rob Doornveld: ”Dit soort jongeren zijn de échte helden. Dit is nou een mooi voorbeeld dat jongeren niet alleen maar overlast veroorzaken in de buurt maar zich dus ook bekommeren over de medemens en dat mag ook wel eens gezegd.” Ook de Jongerenwerkers van Stichting MOOI Suzanne Luyken en Ron Gerritse zijn zo trots als een pauw op Justin. “Justin is een regelmatige bezoeker van ons jongerencentrum en is altijd een graag geziene gast. We kennen hem als iemand die altijd voor je klaar staat en dat blijkt ook weer hieruit. We zijn echt supertrots op hem!”

-advertenties-

-goede doel-