sint-toespraak

Zaterdag 16 november is het gelukkig weer zover! Dan zetten Sint Nicolaas en zijn gevolg weer voet aan Nederlandse wal. Traditiegetrouw zal de Sint op eigen verzoek Zoetermeer, en met name het Stadshart, als één van de eerste Nederlandse steden met een feestelijk bezoek vereren.

Net zoals voorgaande jaren komt de Sint met zijn gevolg van meer dan honderd Pieten, per koets aan op het beneden gelegen gedeelte van het Theaterplein.

20121117 6701Vanaf 11.00 uur zijn de Praatjespieten al op het plein aanwezig om de vol verwachting kloppende kinderhartjes vast voor te bereiden op de komst van de grote stoet.

Om 11.30 uur is het dan eindelijk zover. De feestelijke stoet, met Sinterklaas in een prachtige koets, komt aan op het Theaterplein. Burgemeester Aptroot zal de Sint namens iedereen welkom heten.

Na de ontvangst op het Theaterplein gaat St. Nicolaas met zijn gevolg het Stadshart in. En vanzelfsprekend zal Sint’s favoriete Pieten Orkest de hele dag van een muzikaal tintje voorzien. Via het Oostwaarts, Stadhuisplein, Promenade en het Driekant loopt hij naar de Stadshart Passage, waar hij beneden en boven ’n rondje maakt. Vervolgens gaat hij naar buiten om via Promenade, Promenadeplein/Het Rond, Promenade en Bovenlangs het Stadshart weer te verlaten. Na deze route te hebben afgelegd zal Sint even toe zijn aan ’n korte pauze.

Na deze pauze komt de Sint ’s middags weer terug.

Eerst loopt hij via Bovenlangs/hoek Promenade het Stadshart in en vervolgt zijn tocht door het Stadshart via Promenade, Burg. Wegstapelplein, Westwaarts, Burg. van Leeuwenpassage, Westwaarts terug, Promenade, Hogerop, Plaats, Het Rond, Warande, Noordwaarts, Driekant, Promenade, Stadhuisplein, Stadshart Passage.

Tijdens deze middagronde is de Sint weer graag bereid te poseren voor de ongetwijfeld talloze fotografen die zich onder het publiek zullen bevinden.

Vervolgens zal rond de klok van vier uur St. Nicolaas met zijn gevolg het Stadshart verlaten, om nog andere bezoekjes elders in den lande af te leggen.

(En dan nog een verzoekje van St. Nicolaas zelf…….)

 

Lieve ouders,sint-piet-rug2

 

Aangezien mijn geheugen niet zo geweldig meer is (ik ben per slot van rekening al zo’n 1700 jaar oud), wil ik u vragen of het mogelijk is de kinderen te voorzien van hun naam op een muts of via een button op hun jas. Zo lijkt het net alsof ik alle kinderen toch bij naam ken….alleen u en ik kennen het geheimpje!

 

Heel veel dank alvast!

 

St. Nicolaas

-advertenties-

-goede doel-