Op donderdag 14 november organiseert de gemeente samen met de Provincie Zuid-Holland een inloopbijeenkomst over plannen voor een opwaardering van de busverbinding tussen Zoetermeer en Leiden, R-net genaamd. De inloop vindt plaats in de Driemanspolderzaal van het Stadhuis, Markt 10. Tussen 19.00 tot 20.30 uur is er gelegenheid om de plannen te bekijken en vragen te stellen.

Bus 365 wordt R-netbus 400

sh-busstation3Buslijn 365 tussen Leiden Centraal en Zoetermeer Centrum West wordt vanaf eind 2014 R-netbuslijn 400. Deze busverbinding is de eerste in Zuid-Holland waar R-net gaat rijden. De bushaltes langs de huidige route worden met R-net comfortabeler en beter toegankelijk voor passagiers. In de spits wordt in de toekomst vaker gereden. Omdat de wachttijden verminderen kunnen reizigers straks spoorboekloos rijden. Hoe de bus in de toekomst tussen Leiden Lammenschans en Leiden Centraal gaat rijden wordt nog onderzocht. De busroute zelf blijft vrijwel ongewijzigd.

Wat is R-net?

R-net is een netwerk van openbaar vervoerverbindingen dat uiterlijk in 2028 de hele Randstad zal beslaan. Het verkeer in de binnensteden van de Randstad loopt steeds meer vast. Beter openbaar vervoer moet hiervoor de oplossing bieden. R-net biedt snel, comfortabel, frequent en betrouwbaar openbaar vervoer in de Randstad. Met optimale bereikbaarheid van de belangrijkste werklocaties, woongebieden en voorzieningen in de Randstad. Voor R-net tussen Leiden en Zoetermeer werkt de provincie Zuid-Holland samen met de gemeenten Leiden, Zoeterwoude, Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer en met de regio Holland Rijnland.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over R-net in Zuid-Holland op www.zuid-holland.nl/R-net

-advertenties-

-goede doel-