Stichting MEVE! bestaat officieel sinds 4 oktober 2013, en zamelt goed bruikbare gebruikte kleding in. Deze kleding wordt weggegeven aan mensen met financiële moeilijkheden. Begin september opende MEVE! haar deuren aan het Belvedèrebos in Meerzicht. Sindsdien hebben al zoveel mensen de kledingbank gevonden, zowel om kleding in te leveren, als mensen die de kleding hard kunnen gebruiken, dat zodra de gelegenheid kwam om een ruimte in het Participatiecentrum in Palenstein te betrekken, hier niet lang over na werd gedacht.

kledingbank-overzichtVoorzitter Raimond Pouw vertelt dat hij blij is dat er juist in deze wijk met veel inwoners die het financieel moeilijk hebben een ruimte ter beschikking is gesteld. Raimond: “Op deze manier zitten we daar waar onze hulp misschien wel het hardste nodig is. De ontwikkelingen zijn heel snel gegaan, nadat we eind augustus aan het Belvédèrebos twee weggeefacties hebben gehouden, bleek er een grote behoefte aan gratis tweede hands kleding.”

Geroerd door de vaak intens verdrietige verhalen, besloot Raimond samen met een team van vrijwilligers een kledingbank te openen. Nu gaat in kort tijdsbestek het tweede filiaal open, met gemengde gevoelens, het is fijn om nu nog meer mensen kunnen helpen, maar het is triest dat er een kledingbank nodig is.

De opening op woensdag 13 november zal een feestelijke gebeurtenis worden. Wethouder Edo Haan verricht rond 13:00 uur de officiële opening en er zullen allerlei leuke activiteiten georganiseerd worden. Zo is er bijvoorbeeld Live muziek, een vlooienmarkt met een hapje en een drankje en natuurlijk voor de kinders een springkussen, oud hollandse spelletjes en als klap op de vuur pijl een Mode Show die wordt georganiseerd door de vrijwilligers zelf, uiteraard met kleding uit de kledingbank.

Momenteel wordt de winkel met gekregen kasten, kledingrekken en tafels ingericht, geschonken door mensen die MEVE! een warm hart toedragen. En zo doet de kledingbank haar naam eer aan Met elkaar, voor elkaar ! Er zijn al bedrijven die andere delen ondersteunen, Citybox heeft een jaar opslag gesponsord, De goede woning en Klaverblad Verzekeringen hebben het mogelijk gemaakt dat MEVE! een officiële stichting kon worden. Zonder financiële hulp kan MEVE! geen mensen helpen.

woensdag 13 november, Participatie centrum Palenstein, van Duvenvoordepad 13

Tijd: 12:00 tot 16:00 uur

 

Kledingbank Meerzicht: Belvedèrebos 1c, geopend van maandag t/m vrijdag 9:00-14:00 en de eerste zaterdag van de maand van 12:00 - 16:00 uur.

Kledingbank Palenstein: van Duvenvoordepad 13, geopend van maandag t/m donderdag 9.00 – 15.00 uur

-advertenties-

-goede doel-