Hondenbezitters die zich willen inzetten voor de veiligheid van de wijk worden opgeroepen een bijeenkomst bij te wonen in het stadhuis op zaterdag 9 november. In het bedrijfsrestaurant van het stadhuis (Frankrijklaan 6) geeft Patrick van Domburg (wethouder Veiligheid) uitleg over het project Waaks!

hond-aangelijndTijdens deze informatieve middag van 14.00 tot 16.00 uur vertelt de wethouder ook wat het project voor bewoners en de veiligheid in de wijk kan betekenen. Hondenbezitters die meedoen aan het project Waaks wordt uitgelegd waar op te letten tijdens het uitlaten van de hond. Ook is er een demonstratie van de dierenpolitie en zijn er kraampjes aanwezig van het buurtpreventieproject Wijk en Agent Samen en Burgernet. En voor iedere hond is er een kleine attentie.

Project Waaks!

Politie en hondenbezitters werken in het project Waaks! nauw samen met elkaar. Tijdens het uitlaten zijn de eigenaar en de hond de extra ogen en oren in de wijk. Want juist de regelmatige wandelaar valt snel iets op in het straatbeeld als het afwijkend is. Zoals onbekende auto’s of afwijkend gedrag van onbekende mensen. Bij signalering van verdachte zaken en na het bellen van 112 is dan een snelle actie van de politie verzekerd. Deelnemende hondenbezitters krijgen regelmatig een digitale nieuwsbrief met de laatste berichten over de veiligheid in de eigen wijk.

Aanmelden bijeenkomst

Belangstellenden die mee willen doen en de informatiebijeenkomst bij willen wonen kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie kunnen bewoners contact opnemen met Mw. J. Scheenaard via telefoonnummer 14 079.

Een vuist tegen woninginbraken

De gemeente maakt samen met politie en woningcorporaties een vuist tegen woninginbraken. Zij komen nu in actie omdat vooral in de donkere maanden van het jaar de woninginbraken toenemen. Met projecten zoals Waaks! en WAS en de subsidiemogelijkheden voor het beveiligen van woningen, wil de gemeente haar inwoners betrekken om het aantal woninginbraken in Zoetermeer flink te verlagen. Wat de gemeente nog meer doet aan de veiligheid in de stad is te vinden op www.zoetermeerveilig.nl

-advertenties-

-goede doel-