Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer (SGZ) start, in samenwerking met  Stoppen-met-roken-specialist SineFuma , de stoppen-met-roken groepstraining ‘Rookvrij! Ook jij?’. Deze cursus is uniek in Nederland. Maandagavond 9 december gaat deze in Dienstencentrum Bijdorp, Bijdorplaan 471-477 te Zoetermeer, na een tevreden eerste groep opnieuw van start.

stoppen met rokenMarcel Clarijs, manager SineFuma: “De combinatie van professionele begeleiding, het stoppen in een groep en het gebruik van hulpmiddelen zoals medicijnen en nicotinevervangers maakt de kans op succesvol stoppen met roken tien keer groter dan wanneer iemand zelfstandig probeert van de rookverslaving af te raken. Bij het stoppen met roken is een goede voorbereiding een belangrijke sleutel tot succes. Daar zijn de eerste twee van de in totaal zeven bijeenkomsten voor. In de derde bijeenkomst stopt iedereen met roken.”.

Uitbreiding zorgaanbod eerstelijnszorg Zoetermeer

Mirjam Biemans, adviseur eerstelijnszorg bij de Stichting Georganiseerde eerstelijns Zoetermeer (SGZ) is blij met de samenwerking. “We willen een breed pakket gezondheidszorg aanbieden. Daar past deze preventieve niet-rokentraining goed bij en wij zijn blij dat dit stoppen met roken aanbod nu, als alternatief voor de bestaande mogelijkheid om individueel begeleid te worden door de eigen  huisartspraktijk,  ook in Zoetermeer beschikbaar is”.

 

SineFuma: ervaren specialist

SineFuma is een ervaren bedrijf, stevig gevestigd binnen gezondheidszorg en andere branches. “De effecten van roken zijn hier wel bekend maar toch nog steeds onderschat. De training en coachingstrajecten die wij bieden zijn gestoeld op wetenschappelijk onderzoek in Engeland en zijn door Engelse universiteiten onderzocht en doorontwikkeld. Met die kennis, en de resultaten van de afgelopen zes jaar op zak hebben wij in Nederland een bewezen werkzame stoppen met roken methode in handen. Zorgverzekeraars vergoeden daarom ons stoppen met roken aanbod”.

Training

De training ‘Rookvrij! Ook jij?’ wordt door zorgverzekeraars volledig vergoed, wel kan het eigen risico van toepassing zijn. De eerste bijeenkomst start maandagavond 9 december van 19.30 tot 21.00 uur in Dienstencentrum Bijdorp, Bijdorplaan 471-477 te Zoetermeer.

Aanmelding

Indien u een huisarts heeft in Zoetermeer of Benthuizen, neemt u dan s.v.p. telefonisch contact op met uw huisartspraktijk. Deze verzorgt voor u de verwijzing naar SineFuma. Indien uw huisarts elders gevestigd is kunt u zich rechtstreeks aanmelden bij SineFuma via www.rookvrijookjij.nl  of 076 – 88 951 95.

-advertenties-

-goede doel-