Shirley Ann CMEM 2013 met logo

In het Duitse Neustadt Wied werd van 25 tot 27 oktober het eurovisie songfestival voor Country gehouden. In dit muziekgenre draagt dit grote evenement de naam 'Country Music Euro Master 2013.' De Zoetermeerse Shirley Ann Meijer deed daar mee in zowel de categorie solo zang, als ook met haar band 'Broken Wing' en gooide hoge ogen.

Promotie Broken Wing 2013Vorig jaar legde Shirley Ann beslag op de tweede plaats bij de Country Music Euro masters. Dit jaar heeft ze samen met haar manager Dick Bolle veel energie gestoken in de voorbereiding op deze grote Europese Country wedstrijd. Ze hebben nog meer aandacht besteed aan hun geluidsbanden in de studio en hebben zeer zorgvuldig de songs uitgekozen. Dit keer werd er gekozen voor een aantal liedjes waarbij Shirley Ann haar zangtalenten ten volle tot gehore kon brengen. Country muziek draait vooral om het overbrengen van de emotie van een nummer. Shirley Ann: "Pas als je de emotie van een nummer echt begrijp en kunt voelen, dan pas kun je echt goed country zingen."

Hoe goed de voorbereiding ook was, op de Music Euro Masters sloeg de twijfel toch toe. "Elke ronde weer vroegen wij ons af of de volgende nummers wel goed gekozen waren," legt Dick Bolle uit. Na vier zware ronden, waar telkens drie songs gebracht moesten worden, stond Shirley Ann aan de leiding. Uiteindelijk besloot de zangeres bij haar plan te blijven. De drie finale songs die ze vooraf hadden gekozen, zijn haar favoriete liedjes, waar ze zich volledig bij kan inleven. 

Tussen haar solo optredens door, moest de Zoetermeerse Country zangeres met haar band Broken Wing optreden. Ook zij kwamen telkens weer een ronde verder. Uiteindelijk strandde de band die vasthoudt aan de traditie van hun muziekstijl, in de halve finale. Dick kijkt nuchter terug: "ik denk dat we het maximale er uit hebben gehaald en daar zijn we zeer tevreden mee."

In haar solofinale zong Shirley Ann als slotnummer 'How Great Thou Art' en bij het wegsterven van de laatste tonen gebeurde er iets opvallends. Er kwam geen applaus, maar voor een kort moment een indringende stilte. Het publiek stond massaal op en begon toen te klappen. Dat was het moment dat Shirley Ann wist dat het goed zat.

Dick: "Het is ongelofelijk als je de jury ziet opstaan en een traantje ziet wegpinken. Dat beeld zal me nog lang bijblijven." 

 

 

Shirley Ann geeft met Broken Wing optredens in Zoetermeer en omstreken:

donderdag 14 november : Cultuurpodium De Boerderij, aanvang 20.30 uur, gratis toegang!

zaterdag 14 december : kerstshow in Pijnacker (Parochiehuis, Oostlaan 38a), aanvang 20.30 uur, entree €6,- in voorverkoop bij www.justone.nl

zaterdag 8 februari : JJ Musichouse in Zoetermeer

 

 

-advertenties-

-goede doel-