Drie basisscholen in De Leyens worden Integraal Kindcentra, ofwel IKC.

le-bo-tjalk6Basisschool De Tjalk in Buytenwegh/De Leyens wordt omgevormd tot een Integraal Kindcentrum (IKC). Ook twee andere basisscholen uit deze wijk, Het Plankier (Binnenpark) en De Elzenhoek krijgen de vorm van een IKC. Een IKC bestaat uit een onderwijsvoorziening, buitenschoolse opvang en kinderdagverblijf.

De huidige locatie van De Tjalk aan de Kadelaan 208, wordt uitgebreid met vier groepslokalen en bijbehorende speel/sportlokalen. Ook krijgt het al aanwezige kinderdagverblijf extra ruimte. De andere twee scholen krijgen de functionaliteit van een IKC, maar binnen de bestaande ruimte.

Ruimtetekort

Openbare basisschool De Tjalk is de enige basisschool in het deel van de wijk aan de oostzijde door de Aziëweg. De school heeft op basis van het aantal leerlingen in 2013 en de ‘Prognose basisonderwijs Zoetermeer 2013-2033’, twaalf groepslokalen nodig. Het huidige permanente schoolgebouw beschikt over acht lokalen en een speelzaal. Het naastgelegen noodgebouw heeft vijf lokalen en een speelhal, waarvan een kinderdagverblijf gebruikt maakt van drie lokalen. Daarnaast is de tijdelijke bouwvergunning voor het noodgebouw verlopen. Dat maakt het nodig om een structurele oplossing te zoeken en het huidige schoolgebouw uit te breiden.

-advertenties-

-goede doel-