CKC kennismakingslessen 2013 -2Vanaf januari 2014 kunnen kinderen tussen 6 t/m 8 jaar bij het CKC terecht voor de goedkoopste muzieklessen in Zoetermeer. Voor €9,75 per maand kunnen kinderen les krijgen in gitaar, keyboard, harp, cello, klarinet en viool. Met deze goedkope, klassikale cursussen speelt het CKC in op de groeiende vraag naar goedkope beginnerslessen voor kinderen.

Het leerorkest

Bij deze cursussen krijgen kinderen les in een leerorkest. Deze klassikale lesvorm is zeker niet nieuw. De grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn ons al voor gegaan. Het leerorkest wordt geleid door docente Esther Klaassens. Zij heeft veel ervaring met leerorkesten. Zo begeleid ze twee leerorkesten die onderdeel uitmaken van het project ‘The Residents’. The Residents is een initiatief van het Residentie Orkest in samenwerking met o.a. het Koorenhuis. Klaassens: “Door samen muziek te maken ontwikkelen kinderen vaardigheden als samenwerken en naar elkaar luisteren. Daarnaast is samen spelen gewoonweg veel leuker. Het stimuleert dus enorm.”

Dit is pas het begin

Het aanbieden van goedkoop aanvangsonderwijs past feilloos binnen onze visie, aldus Joep Annegarn adjunct-directeur van het CKC. Muziekonderwijs moet laagdrempelig zijn, maar wel de kwaliteit bieden waar wij als organisatie achter staan. Met het leerorkest denken wij een lesvorm te hebben die voldoet aan beide criteria. Maar we zijn er nog niet. Vorig jaar hebben we al succesvol het ‘peer-teaching’ onderwijsmodel geïntroduceerd, maar we blijven ons uiteraard inzetten om goedkope, laagdrempelige lesvormen te ontwikkelen, ook voor de andere disciplines.

Kijk voor meer informatie op www.ckc-zoetermeer.nl/nieuws/goedkoopste-muzieklessen-voor-kinderen-in-zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-