wzh oosterheemIn WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) Oosterheem zijn studenten van Hogeschool Leiden en ROC ID College gestart met hun stage. Het klinkt als een alledaags fenomeen maar dat is het niet. Deze stagiairs zijn van de PraktijkLeerUnit: een unieke combinatie van leren in de praktijk en onderzoek. Op maandag 4 november ondertekenen Hogeschool Leiden, ROC ID College en WZH Oosterheem het samenwerkingscontract van de PraktijkLeerUnit.

In de PraktijkLeerUnit (PLU) werken professionals van woonzorgcentrum WZH Oosterheem samen met HBO-V studenten van Hogeschool Leiden en studenten Gezondheidszorg van ROC ID College. Doel is de kwaliteit van zorg aan de bewoners te verbeteren. De studenten doen dit onder begeleiding van een zogenoemde Lecturer Practitioner van WZH Oosterheem en docenten van ROC en de Hogeschool. De studenten starten met een onderzoek naar hoe vaak, waarom en op welke manier bewoners van een leefstijlgroep deelnemen aan activiteiten. Het doel is om de inzet van mantelzorgers en vrijwilligers zo goed mogelijk af te stemmen op de persoonlijke hobby’s en sociale contacten van bewoners.

Door de samenwerking tussen de opleidingen en WZH Oosterheem is er een unieke uitwisseling van kennis en ervaring tussen de theorie van de studie en de werkvloer. Jaarlijks worden circa vijftig studenten opgeleid.

-advertenties-

-goede doel-