20131101-5423

 

 Op vrijdag 1 november opende wethouder Klaasjan de Jong de 'Zoetermeerwijzer.nl' Een digitale sociale kaart waar de Zoetermeerse zorginstellingen en hulpverleningsinstellingen te vinden zijn. Deze sociale kaart is echter anders van opzet dan de voorgangers.

 20131101-5428 Wat is de Zoetermeerwijzer.nl

Op deze website kunnen inwoners en professionals informatie vinden over preventieve gezondheid, welzijn en zorg. De website gaat uit van de eigen kracht van inwoners. Dit houdt in dat zij met hulpvragen eerst zelf naar een oplossing zoeken in de eigen kring van familie en kennissen. Als dit niet lukt, kunnen zij wellicht terecht bij een van de vele organisaties die Zoetermeer rijk is. Mocht het een inwoner ook hier niet lukken om de oplossing te vinden, dan kunnen zij uiteraard bij de gemeente terecht voor advies en zo nodig verdere hulp.

Voor eigen kracht is toegang tot juiste en actuele informatie is van wezenlijk belang. Hierin voorziet de Zoetermeerwijzer.

 

 

20131101-5432

Durf te vragen

Tijdens de bijeenkomst ter gelegenheid van de start van de Zoetermeerwijzer, werd benadrukt dat de gebruiker een vraag kan intypen en zo bij verschillende instellingen zou kunnen uitkomen. Deze kunnen dan onderling vergeleken worden.

De Zoetermeerwijzer is al goed gevuld, maar zal nog verder uitgebreid gaan worden. Ook zal de Bibliotheek er zorg voor dragen dat de gegevens 'up-to-date' blijven.

Om de Zoetermeerwijzer bekend te maken start de gemeente vanaf 1 november 2013 de minicampagne Durf te vragen. Met posters, visitekaartjes, advertenties en internet wordt de website onder de aandacht gebracht van de inwoners.

-advertenties-

-goede doel-