Conny Pols Back Into the Circle

Conny Pols Back Into the Circle

De expositie KERA-TEX, die in 2011 en 2012 werd georganiseerd door Stichting Terra Art Projects is inmiddels een begrip geworden. Tientallen door TERRA geselecteerde beroepskeramisten toonden hun visie op de relatie die keramiek en textiel met elkaar kunnen aangaan. TERRA daagde de keramiekkunstenaars uit om een stapje verder te gaan tijdens KERA-MIX ‘13

Ricky Kanters-P1110197
Ricky Kanters
De herkenbare combinatie van keramiek en textiel werd verlaten en de 41 deelnemende kunstenaars kregen in 2013 volledig de vrijheid om de klei te combineren met een materiaal naar keuze. Dit jaar is een zeer geschikte locatie voor de presentatie van de kunstwerken, midden in het centrum van Zoetermeer. Vastgoedbeheerder Rodamco stelt de gehele vijfde etage van een leegstaand kantoorpand (Spazio Offices) in het Stadshart beschikbaar. De uitstraling van de expositieruimte is ruimtelijk, strak en modern.

Tijdens KERA-MIX ’13 krijgt u een boeiend overzicht van de veelzijdigheid van keramiekkunstenaars uit Nederland en het buitenland. Zij zullen u laten zien op hoeveel verschillende manieren klei gecombineerd kan worden met andere materialen. De keramisten exposeren gedurende vier weekenden maximaal vijf werken, van klein figuratief werk tot grote abstracten. De werken zijn volledig ontworpen met klei en andere materialen, zoals hout, textiel, glas en metalen. Het werk is ingetogen of juist heel expressief. De expositie toont het boeiende resultaat van contrast en contact. Het unieke karakter en de diversiteit zorgen voor een hoop kijkplezier zonder dat hier specifieke kennis van kunst voor is vereist.

KERA-MIX ’13 wordt georganiseerd door Stichting Terra Art projects in samenwerking met de keramiekkunstenaar Hetty Arens en Vera Zegerman. Het afgelopen jaar trok de expositie meer dan duizend bezoekers.

De opening van KERA-MIX ‘13 zal plaatsvinden op 2 november om 16.00 uur (adres: Buitenom 243-268, achter de Media Markt). Hierna is de expositie op 3 november en de drie aansluitende weekenden te bezoeken van 13.00-17.00 uur.

-advertenties-

-goede doel-