NickVdBurgh

Vanaf 1 november t/m eind januari 2014 exposeert de Zoetermeerse kunstenaar Nick van der Burgh zijn zeer kleurrijke schilderijen in verpleeghuis Monteverdi, Ondineschouw 15 te Zoetermeer. Het betreft 53 figuratief abstracte werken met de volgende voorstellingen: algemeen, popart, muziek, Braziliaans en VS. De openingstijden van de expositie zijn dagelijks van 11.00 tot 16.00 uur.

Nick F. van der Burgh (geboren te Rotterdam in 1939) moet de genen van zijn grootvader meegekregen hebben, want opa Van der Burgh was een begenadigd kunstschilder. Omdat kunstschilders maar zelden van hun kunstwerken kunnen leven, ging Nick het zakenleven in. Nadat hij zijn succesvolle zakencarrière had beëindigd, nam hij serieus het penseel ter hand, volgde workshops bij in de regio bekende kunstschilders en leerde nieuwe technieken. In korte tijd kwam er een behoorlijke productie op gang, die een diversiteit aan werken opleverde, zonder een bepaalde stijl te volgen.

Nick vertelt: "Schilderen waarin je plezier hebt en wat je mooi vindt, dat is het uitgangspunt. Ik was over de hele wereld, woonde zelfs in Brazilië en vertrouwde mijn herinneringen aan het doek toe, wat een variëteit aan motieven en beelden oplevert. Ik heb een voorliefde voor Amerika en schilderde dan ook wat herkenbare taferelen uit mijn geliefde stad New York.

Mijn voorliefde voor harde, primaire kleuren, strakke ordening en belijning zal de aandachtige toeschouwer zeker niet ontgaan, wat het temperament en de bevlogenheid van mijn karakter weergeeft. Mensen blij maken en kleur in hun leven en huis brengen; als dat lukt dan is mijn 'opdracht' vervuld."

-advertenties-

-goede doel-