lok-park-balijbos6De gemeente wil de vernielingen in de omgeving van De Balij en het Floriadepark in Rokkeveen samen met buurtbewoners en andere betrokkenen een halt toeroepen. Op vrijdag 8 november (van 19.30 tot 21.00 uur) is er een bijeenkomst om ervaringen te delen en gezamenlijk tot oplossingen te komen. Buurtbewoners zijn van harte welkom. Ook Stichting MOOI!, de politie en Staatsbosbeheer zijn aanwezig. De bijeenkomst is in de wijkpost Rokkeveen, Nathaliegang 79. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De gemeente wil in Rokkeveen het Rotterdamse initiatief ‘Buurt Bestuurt’ gebruiken om de problemen aan te pakken. Hierbij gaat het erom buurtbewoners en professionals samen te brengen in een buurtcomité om zo tot oplossingen te komen. Zij spreken elkaar dan regelmatig. Buurt Bestuurt is bedoeld voor alle bewoners en professionals, ondernemers en andere instellingen die zich betrokken voelen bij hun buurt. Patrick van Domburg (wethouder Wijk- en Buurtbeheer / Veiligheid): “Ik vind het belangrijk dat bewoners hierdoor actief betrokken worden bij hun buurt en dat de professionals effectiever kunnen worden ingezet. Zo kunnen we gezamenlijk trachten vandalisme en overlast te voorkomen en mogelijke daders te signaleren.”

Buurt Informatie Netwerk

Om de sociale veiligheid te vergroten, wil de gemeente ook een Buurt Informatie Netwerk (BIN) opzetten in Rokkeveen West. Dit is een e-mailnetwerk van buurtbewoners. Eén buurtbewoner, die zich inzet als coördinator, beheert het netwerk en heeft een bestand met alle e-mailadressen van de deelnemers. Wanneer iemand iets ‘verdachts’ ziet, dan mailen deelnemers dit aan de coördinator. De coördinator zet deze berichten (anoniem) door. Dit BIN bestaat al meer dan 10 jaar in Meerzicht, in de Bergenbuurt en in de Koepeltjesbuurt en vergroot de veiligheid(gevoelens). Ook de wijkagenten en de wijkpost zijn aangesloten op dit BIN.

-advertenties-

-goede doel-