Aptroot4Inwoners van de Houtbuurt in Rokkeveen wilden graag met de burgemeester een gesprek over het in hun ogen buitensporig optreden van de politie deze zomer.

Er stond een gesprek gepland met twee personen. Deze afspraak is niet doorgegaan omdat de jongeren gevraagd is hun voor- en achternaam en adres af te geven en dit wilden zij niet. Of het gesprek dan alsnog komt is niet te verwachten omdat de burgemeester het normaal vindt dat je niet anoniem blijft tijdens een gesprek maar je gewoon voorstelt bij een bezoek. De burgemeester vindt het jammer dat de afspraak niet is doorgegaan.

Burgemeester Aptroot: ‘Ik hoopte de jongeren te spreken, want ik ben benieuwd naar hun ervaringen. Helaas wensten zij anoniem te blijven. De voorwaarden zijn helder, ik wil graag weten met wie ik in gesprek ga. Als deze heren laten weten wie zij zijn en waar zij wonen staat mijn deur open. Ik vind het belangrijk om namen en adressen van de jongens te weten. Het gaat om zaken die in de stad en in een specifieke wijk spelen. Ik weet nu niet met wie ik in gesprek ga, of zij überhaupt in de Houtbuurt wonen en of zij tot de groep jongeren behoren die de kwestie hebben aangekaart.’

Overigens is er wel gesproken met andere inwoners van de Houtbuurt, zo meldt de burgemeester op Facebook.

Lees hier de brief van de jongeren: Gesprek Aptroot - Houtbuurt afgezegd

-advertenties-

-goede doel-