leeuwenbrink

De Innovatiefabriek aan de Bleiswijkseweg in Zoetermeer was dinsdag 20 november het decor van de masterclass ‘Op weg naar een open, veilige en betrouwbare digitale samenleving’. Ruim tweehonderdvijftig studenten van de Academie voor ICT & Media en andere genodigden lieten zich informeren over cybersecurity.

 De masterclass is een van de activiteiten van de Alert Online campagne. Deze campagne loopt van 12 tot 22 november 2012 en is ontwikkeld door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Verschillende partijen doen hun best om via deze campagne bewust en veilig gebruik van internet en mobiele communicatie meer aandacht te geven.

Bewustwording

‘‘Internet en mobieltjes gebruiken we tegenwoordig de hele dag door. Voor werk en privé, op computers, smartphones en tablets. Uit onderzoek blijkt dat weinig mensen zich bewust zijn van de risico’s van internet” ,aldus wethouder van veiligheid Patrick van Domburg. ‘’Alert Online moet mensen en organisaties bewust maken van hun internet- en mobiel gebruik en de risico’s die dit met zich meebrengt. De campagne laat daarbij ook steeds zien wat mensen en organisaties (vaak eenvoudig) zelf kunnen doen om risico’s te voorkomen.”

Masterclass

De Cyber Security Raad (CSR), de Haagse Hogeschool en de gemeente Zoetermeer staan samen aan de wieg van de masterclass in De Innovatiefabriek. Voor studenten van de opleidingen Information Security Management (ISM) en Technische Informatica (TI) van de Academie voor ICT & Media was de masterclass verplicht. Door presentaties en invloedrijke sprekers kregen de studenten de kans om meer te weten te komen over het vakgebied van cybersecurity. Ook sloot de masterclass goed aan bij de ambities van de gemeente Zoetermeer om van de Innovatiefabriek hét clubhuis van de ICT-sector te maken.

Gastsprekers

Verschillende gastsprekers gaven de aanwezigen een goed beeld van wat er op dit moment allemaal gebeurt in wereld van het internet. Gevaren, bedreigingen en maatregelen passeerden de revue. Marcel Spruijt van de Haagse Hogeschool gaf een introductie over cybersecurity. Op een luchtige maar confronterende manier werd duidelijk dat er veel inspanning en bundeling van krachten nodig is om cybercrime aan te pakken. Daarna was er de gelegenheid voor een netwerk borrel, een prima gelegenheid voor studenten en het beroepenveld om onderlinge contacten te verbeteren.

Lectoraat Cybersecurity komt naar ICT-Academie Zoetermeer

De Academie voor ICT en Media Zoetermeer verhuist in 2013 naar de Innovatiefabriek. De opleiding Business IT & Management werd onlangs door de Keuzegids HBO Voltijd 2013 tot beste IT-opleiding van Nederland uitgeroepen. Ook de twee andere opleidingen die de Academie voor ICT & Media Zoetermeer aanbiedt, Information Security Management en Informatica, staan in de top drie. Komend jaar verplaatst de Haagse Hogeschool het lectoraat Cybersecurity & safety naar de Academie aan de Bleiswijkseweg.

-advertenties-

-goede doel-