mz-boerderij-buitenbeest8Nu de koeien weer op stal staan is het tijd voor hun jaarlijkse scheerbeurt. En dat laat stadsboerderij Het Buitenbeest niet ongemerkt voorbijgaan. Op zondag 2 december is het traditionele koeienscheerfeest.

Het feest duurt van 14.00 tot 16.30 uur. Naast demonstraties koeienscheren zijn er leuke knutselactiviteiten voor kinderen waarbij ze het afgeschoren koeienhaar gebruiken. Op het erf worden tamme kastanjes gepoft boven een open vuur. Iedereen mag proeven. En Zwarte Piet komt langs om te kijken of het scheren wel netjes gebeurt en hij neemt pepernoten mee voor de kinderen.

Waarom koeienscheren?

In de herfst hebben de koeien een dikke vacht gekregen. Zodra ze eenmaal op stal staan kunnen ze het warm krijgen en gaan zweten. Een bezwete koe heeft een vergrote kans op een longontsteking en een natte warme vacht is een ideale plek voor huidparasieten zoals mijten, luizen en vlooien. Om deze narigheid te voorkomen worden de koeien geschoren. Een scheerbeurt vinden ze trouwens heel prettig.

Adres: Voorweg 93, telefoon 3520624.

-advertenties-

-goede doel-