protest-beeldengroep-Trudy-B mademoiselle Marijke Ridderhof

Beeldengroep 'Protest' van Trudy Bersma en het beeld Mademoiselle van Marijke Ridderhof

 

De expositie van Trudy Bersma & Marijke Ridderhof zal vrijdag 30 november vanaf 17.00 uur worden geopend door wethouder Haring in de BaZtille. Ricardo Sibelo en Vera Weber zullen een optreden verzorgen.

schilderij trudy B bew uitnkrt2012De veelzijdigheid van Trudy heeft haar in staat gesteld om haar ideeën zowel twee- als driedimensionaal tot uitdrukking te brengen. In haar werk speelt het aspect kleur een belangrijke rol. Kleur als een dragend element maar ook als vorm. En dan niet een vaste stilstaande vorm maar vooral ‘als een soort draad‘ die beweging benadrukt. Dat appelleert aan het speelse karakter vooral in haar schilderijen. Bij sommige objecten is dat speelse accent duidelijk zichtbaar. Daar staat tegenover een serieuze ondertoon. Want de ‘losse‘ elementen worden veelal met elkaar verbonden door een dunne draad. Is het om houvast te benadrukken of het zoeken naar verbinding ? Met die ondertoon komt tegelijkertijd ook een kritisch benadering tot uitdrukking. De fascinerende aantrekkingskracht van de beeldengroep ‘Protest‘ is daar een duidelijk voorbeeld van. Er is een breed scala aan werken te zien zoals schilderijen, keramiek en objecten. Overigens is Trudy geen onbekende in de gemeente Zoetermeer, in menig bushokje hangen zeefdrukken van haar hand, de ruimtelijke objecten onder de noemer ‘Speelspoor’ staan in de Dorpsstraat. 

 

beeld marijke R uitnkrt2012Zo kleurrijk als het werk van Trudy zo sober van kleur is het werk van Marijke.  Toch is het wel divers werk. Hoofdzakelijk ruimtelijke objecten/beelden. Van Afrikaanse portretten tot dansers en sportfiguren in actie. De uitdrukking is soms figuratief maar toch ook geabstraheerd. Door toepassing van verschillende materialen, zoals hout, cement, kunsthars of brons is de beleving van het werk sterk wisselend van aantrekkelijk tot min of meer vervreemdend. De titels bij de werken onderschrijven dat nog eens. Marijke heeft een bepaalde fascinatie voor het materiaal rubber. In haar ‘Afrikaanse inspiraties‘ past ze dat ook toe in de zin van gestileerde haardrachten. Behalve de beelden/sculpturen zijn er ook sieraden van rubber te bezichtigen.

U bent van harte welkom de opening bij te wonen of de expositie te bezichtigen tot 16 December.

De tentoonstelling  is te bezichtigen tot 16 December 2012  van 13.00uur tot 18.00uur

( donderdag tot zondag ). 

BaZtille Ateliers :

Rokkeveenseweg 46C, 2712 XZ Zoetermeer. T.o. het gebouw Nutrihage Worrel & Jetten

-advertenties-

-goede doel-