DSC09282

Foto: R.A.Roos.

De Dorpsstraat is al helemaal klaar voor de feestdagen. Nu het al aan het eind van de middag donker begint te worden is het extra gezellig in de Dorpsstraat: de hele winkelstraat is voorzien van feestverlichting. De verlichting is gefinancierd met geld vanuit de Bedrijven Investerings Zone (BIZ).

DSC09284Gekozen is voor guirlandes met een gouden bol in het midden, welke symbool staat voor de Historische Gouden Kern van Zoetermeer; De Dorpsstraat. Een pareltje waar we trots op mogen zijn. Laat de feestdagen maar komen, de Dorpsstraat is er helemaal klaar voor. U bent van harte welkom.

In de zomermaanden kreeg de Dorpsstraat al een fleurige opfrisbeurt. Alle lantaarnpalen werden voorzien van bloemenbaskets die bloeiden tot diep in oktober. Voor de feestdagen zijn de bloemen vervangen door een fraaie winterbeplanting.

Bedrijven Investeringszone (BIZ)

De ambities van de ondernemers in de Dorpsstraat liegen er niet om. Lon Oosterbroek, ondernemer in de Dorpsstraat en voorzitter van de Stichting Ondernemend Oud Zoetermeer (SOOZ) legt de lat graag hoog:’De mooiste winkelstraat van Nederland, of een plaats in de top 10, dat is waar ik van droom.’ Oosterbroek is tevreden over de resultaten van de samenwerking met de gemeente: ”De Dorpsstraat is sinds een jaar een Bedrijven Investerings Zone (BIZ). De BIZ is een instrument voor en door ondernemers en hiermee kunnen we met alle ondernemers gezamenlijk investeren in het aantrekkelijker maken van de Dorpsstraat.”

DSC06520
Foto Jolanda Jouvenaar, Color me mine

Veilig en schoon

Ook veiligheid is een belangrijk onderdeel binnen de BIZ. Dankzij een nauwe samenwerking met de wijkpost, politie, team handhaving en de wijkagent kan direct ingespeeld worden op actuele situaties. Zoals bijvoorbeeld de veranderde verkeerssituatie. Tijdens de uitvoering van Verkeersplan Dorp is er steeds overleg geweest tussen gemeente en bestuur van de BIZ om de overlast voor ondernemers en omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast verwijderen de ondernemers zelf snel graffiti en zorgen ervoor dat beschadigde verkeersborden of kapotte lantaarns direct worden doorgegeven aan de wijkpost. Ook zorgen ze ervoor dat de straat weer schoon wordt opgeleverd na evenementen.

-advertenties-

-goede doel-