P1040627

Ondanks de regen is er een warm onthaal voor de nieuwe social sofa's. Foto's Arie Breugom

 

Ook de Raad heeft nu een eigen sofa: ‘Samen Zoetermeer’, met prachtig uitzicht op de Dobbe en het Dobbe eiland. Pvda-raadslid Anja van Zantvoort, de initiatiefneemster voor het maken van de sofa, bedankte alle medewerkers die hadden meegeholpen met het ontwerpen en beplakken van de sofa. Ook de coördinatoren waaronder Johan Verstrate, die hier vele uren tijd in heeft gestoken, werden bedankt voor hun inzet.

P1040619 P1040624
All plaksters werden bedankt en in de bloemetjes gezet

 

Burgemeester Charlie Aptroot had de eer om samen raadslid mevrouw Van Zantvoort en de plaksters de sofa te onthullen en meteen in gebruik te nemen. De Raadssofa toont verschillende zetels en stoelen, als symbool van de gemeenteraadszetels. De Raadssofa is ontworpen door Simone Kappeyne.


“Met het plaatsen van deze ‘straatbank’ versierd met talloze kleurrijke mozaïeksteentjes wil de raad laten zien dat alle fracties staan voor een betere binnenstad. Met deze sofa geven wij de Zoetermeerders een beetje een cadeautje als concreet begin van de Culturele As; een goed begin om de Markt meer te laten bruisen en tot een ontmoetingsplek te maken”, aldus mevrouw Van Zantvoort. De burgemeester, die onlangs zelf ook een kijkje nam bij de werkplaats social sofa’s, uitte zijn waardering voor alle mooie sofa’s en bedankte mevrouw Van Zantvoort voor haar initiatief van de raadssofa. De raad stemde vorig jaar tijdens het begrotingsdebat in grote meerderheid in met de motie die zij daarvoor indiende.
Mevrouw Van Zantvoort is trots op het resultaat: “Deze schitterende raadssofa symboliseert onder andere de diversiteit van de gemeenteraad in de vorm van stoelen, de raadszetels. Ook aspecten van Zoetermeer, zoals het landschap, oude en nieuwe gebouwen, bruggen en kunstwerken en het Wapen van Zoetermeer ziet u terug in de sofa, naast de toepasselijke tekst ‘Samen Zoetermeer’. Het totale project Social Sofa’s, dat in maart 2010 van start ging, is een fantastisch project. Zoetermeerders steken samen de handen uit de mouwen om de stad mooier te maken. Ook op andere fronten werken zij samen en helpen zij elkaar.” 

Daarna trok het hele gezelschap naar de volgende sofa, de Jinotega sofa, die enkele meters verderop staat. De vrolijk gekleurde Jinotega sofa benadrukt de stedenband tussen Zoetermeer en zusterstad Jinotega in Nicaragua. Deze stedenband bestaat dit jaar 30 jaar en dit wordt gevierd met diverse activiteiten rond het thema Jinotega, zo was er deze week een feestavond, liefdadigheidsdiner en natuurlijk de Jinotega social sofa.

P1040626 P1040633
De Raadssofa, bijna onthuld. De kleurrijke Jinotega sofa

Foto's Arie Breugom

 

 

-advertenties-

-goede doel-