Stadhuis-van-democratie

Woensdag 21 november heeft het Oranje Nassau College Parkdreef voor het tweede jaar op rij de debatwedstrijd Stadhuis van de Democratie gewonnen van het Alfrink College. Drie teams havo- en vwo-leerlingen van beide scholen streden tegen elkaar. Na verschillende debatronden werd het ONC door de jury als winnaar aangewezen.

 De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de gemeente Zoetermeer. Zij wil hiermee de betrokkenheid van jongeren bij de gemeentepolitiek vergroten. In de finale stond een team van het ONC tegenover een team van het Alfink. De stelling ‘Op scholen moeten voorlichtingslessen komen om jongeren te enthousiasmeren voor de lokale politiek’ werd door de ONC’ers overtuigend verdedigd. De jury prees dit team van vijf leerlingen om haar sterke sprekers, inhoudelijke kennis en het pareren van argumenten van de tegenpartij. Het ONC mocht zich dan ook winnaar noemen van het Stadhuis van de democratie.

De leerlingen hebben meerdere vrije middagen besteed aan het uitwerken en oefenen van de stellingen. Hierdoor waren ze goed voorbereid en extra gemotiveerd om te winnen. De komende maanden gaan de succesvolle debaters deelnemen aan een training van het Nederlands Debatinstituut en aan wedstrijden zoals het NK Debatteren, Meet the Boss en Het Lagerhuis.

-advertenties-

-goede doel-