edukans-schoenmaatjesVeel scholen zamelen spulletjes in voor de Edukans Schoenmaatjes actie. Elk  kind maakt dan een versierde schoenendoos voor een maatje in een arm land, zoals dit jaar in MoldaviĆ«.

In de dozen komen basisartikelen zoals tandpasta en pennen, maar ook kleine kadootjes voor de kinderen.

De dozen worden gevuld door schoolkinderen, maar op een centraal punt in Zevenhuizen worden de dozen gecontroleerd en indien nodig aangevuld. Zo kwam de handwerkclub Albrandswaard, die elke donderdagmiddag bij elkaar komt in het dienst- en buurtcentrum, op het idee om knikkerzakjes te maken voor in de schoenendozen. Elk kind wordt nu blij gemaakt met een klein kadootje in de schoenendoos.

De handwerkclub Albrandswaard breit en naait enthousiast de knikkerzakken, maar heeft dringend behoefte aan materiaal! Kleine en grote katoenen lapjes, effen of bedrukt, restjes wol, alles is welkom!

edukans

U kunt de lapjes of de wol afgeven tijdens het handwerkuurtje in buurtcentrum Albrandswaard, donderdagmiddag van 14.30 tot 15.30, of contact opnemen met mevr L Veersma: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel 079 3512023.

-advertenties-

-goede doel-