Station Bleizo 2010De initiatiefgroep rond TranSportium, een duurzaam en innovatief sportcentrum, ziet juist kansen in de komst van het Outlet Center naar Zoetermeer. TranSportium zou komen te liggen in het gebied tussen Zoetermeer en Bleiswijk, het Bleizo gebied. TranSportium zou ruimte bieden voor zowel brredte sport al topsport en er staat in ieder geval een wedstrijdschaatsbaan op de planning

Initiatiefnemers TranSportium, bouwconcern Dura Vermeer, technologiebedrijf Siemens en ingenieurs- en adviesbureau Royal HaskoningDHV hebben laten weten de komst van het Factory Outlet Center te zien als een belangrijke toegevoegde waarde voor vestiging.

 Het centrum voor duurzaamheid en innovatie gerelateerd aan de top- en breedte sport, met als werktitel TranSportium, verwacht per jaar minimaal 1,5 miljoen bezoekers en is daarmee afhankelijk van een OV knooppunt Bleizo. Een positief besluit van de Provincieover het Outlet Center bengt daarmee ook de realisatie van het OV knooppunt en het TranSportium een stuk dichterbij. Op dit moment is er nog geen meerderheid in de Provinciale Statenvoor de komst van het Outlet Center, op 12 december wordt een besluit genomen.

 

Bestuursvoorzitter van Siemens Nederland, Albert van der Touw laat weten: “Siemens, Dura Vermeer en Royal HaskoningDHV ondersteunen van harte de komst van het Factory Outlet Center Bleizo. De Provincie mag deze unieke kans op private investeringen en versterking van de regionale economie niet laten lopen, zeker niet in deze tijd”.

 

-advertenties-

-goede doel-