huis-te-koopZoetermeer stopt voorlopig met het verstrekken van startersleningen. Per 15 november aanstaande stopt het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) noodgedwongen (tijdelijk) met het in behandeling nemen van startersleningen.

Het kabinet moet snel knopen doorhakken over de fiscale voorwaarden van nieuwe hypotheken. Zoetermeer hoopt en verwacht dat de Tweede Kamer positief besluit over de starterslening en dat nog dit jaar de starterslening weer verstrekt kan worden.

De SVn verzorgt voor gemeenten de uitvoering van de starterslening. De rigoureuze beslissing is volgens de SVn nodig vanwege het nieuwe belastingregime van het nieuwe kabinet. Per 1 januari gelden immers nieuwe fiscale regels. De huidige startersregeling is daarmee in strijd. Zoetermeer kan daarom ook (tijdelijk) geen startersleningen meer verstrekken.

De verwachting is dat de noodgedwongen pauze van korte duur is. Zoetermeer rekent erop dat het Kabinet snel besluit voor starters in het nieuwe belastingplan een uitzondering te maken.

Edo Haan (wethouder Wonen): “In het regeerakkoord staat dat de regering de gunstige leenfaciliteit voor starters zal uitbreiden. Bij het belastingplan 2013 kan de huidige meerderheid in de tweede kamer daar meteen werk van maken. “

De nieuwe minister van Wonen, Stef Blok, heeft aangegeven van het probleem op de hoogte te zijn, en heeft toegezegd dat er een oplossing voor de starterslening komt.

Zie ook: www.svn.nl/FinancieleRegelingen

-advertenties-

-goede doel-