Jinotega -  Zoetermeer: 30 jaar stedenband

IMG 7168

De cast van Papegaaieni liegen niet druk bezig met de koffie oogst

feestavond-jinotegaSamen met het Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC) en de Openbare Bibliotheek Zoetermeer organiseert het bestuur van de stichting Vrienden van Jinotega een feestavond op zaterdag 24 november. De feestavond vindt plaats bij het CKC. De opbrengst van deze feestelijke avond komt ten goede aan de campagne die Zoetermeer voert voor de zusterstad Jinotega in Nicaragua.

Tijdens de feestelijke avond zal de musical ‘Papegaaien liegen niet’ in de Theaterzaal van het CKC worden opgevoerd. Deze musical is gebaseerd op het jeugdboek dat kinderboekenschrijfster Lydia Rood in opdracht van de Openbare Bibliotheek Zoetermeer na haar bezoek aan Jinotega heeft geschreven. De musical is een productie van het Zoetermeerse bedrijf Storytellers, de cast bestaat uit jong Zoetermeers talent. Ook in de foyer van het CKC zal het bol staan van allerhande activiteiten die gerelateerd zijn aan onze zusterstad in Nicaragua.

Zo zal de bekende Nicaraguaanse zanger Frank Torres-y-Banda swingende Latijns-Amerikaanse salsa en merengue muziek laten horen. Salsa en latin-jazz kunt u ook leren in de workshops, naast schilderen, keramiek en percussie.

 

IMG 6747 IMG 7146

De opbrengst van deze feestavond wordt ingezet om de economische ontwikkeling in Jinotega te verbeteren. Ondernemers krijgen hulp bij het opstellen van een businessplan, jongeren krijgen de mogelijkheid om een beroepsopleiding te volgen en startende en ook gevestigde kleinschalige bedrijfjes worden ondersteund met microkredieten.

De entree bedraagt € 10,- per persoon voor de feestavond, kaarten voor de middagvoorstelling van Papegaaien liegen niet kosten €7,50.

De kaartverkoop is reeds gestart, kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa van het CKC.

 

Foto's: Redline Fotografie

-advertenties-

-goede doel-