dp-ckc2Het Centrum voor Kunst en Cultuur in Zoetermeer heeft door de crisis te maken met minder cursisten en dreigt – mede door de bezuinigingen van de gemeente – kopje onder te gaan. De Zoetermeerse gemeenteraad vergadert vanavond over de gemeentebegroting en daarbij komt ook de slechte financiële positie van het CKC aan de orde.

Zó! Zoetermeer heeft samen met GroenLinks een amendement ingediend om het CKC de komende twee jaar te helpen, zodat ze het hoofd boven water kunnen houden terwijl ze reorganiseren. Wij vinden dat het erg belangrijk is om de bestaande voorzieningen in de stad zoveel mogelijk in stand te houden, en veel Zoetermeerders vinden dat ook,” zegt Marijke van der Meer, de fractievoorzitter van Zó!.

Het CKC voert actie en heeft via de website en een brief aan de cursisten, de cursisten opgeroepen om naar de raadzaal te komen en gemeenteraadsleden een mail of een briefje te sturen. Inmiddels zijn honderden reacties binnengekomen:

www.ckc-zoetermeer.nl/nieuws/ckc-in-gevaar-kom-in-actie

marijke-van-der-meerVan der Meer: ‘De directie en het bestuur noemen de financiële situatie zo nijpend dat er maar iets onvoorziens hoeft te gebeuren en dan kunnen ze niet meer aan hun betalingsverplichtingen voldoen. Er is dus sprake van een dreigend faillissement. De voorzitter van het bestuur is oud-wethouder Jo Fijen en de penningmeester is een gepensioneerde ambtenaar die een belangrijke financiële functie in het stadhuis had. Wij twijfelen dus niet aan de capaciteiten van die mensen en als zij zeggen dat de financiële positie onverantwoord wordt, dan nemen we dat heel serieus. Wij hopen dat de andere raadsleden vanavond ons amendement steunen, want het CKC heeft armslag nodig om te kunnen voortbestaan.’

De vergadering van de gemeenteraad begint vanavond om 18.00 uur.

-advertenties-

-goede doel-