wereld-van-wijs

Wethouder Mariëtte van Leeuwen schreef in haar vrije tijd een kinderboek: De Wereld van Wijs. Een eigenwijs kinderboek vol grappige en tot de verbeelding sprekende gedicht verhaaltjes. De verhaaltjes vertelde ze 's avonds aan haar dochtertjes, die wel élke avond een verhaaltje over het kleine meisje Wijs wilden horen!

Wijs is lief en grappig en zit vol met de vragen waar elk klein kind wel antwoord op wil hebben. Niet willen eten, of liever alleen maar snoep, scheiding, een enge spin, het boekje biedt volop mogelijkheden om allerlei onderwerpen op een makkelijke manier bespreekbaar te maken.

De Wereld van Wijs is geïllustreerd door de begaafde tekenares Marthe Jonkers. Mariëtte leerde Marthe kennen nog vóór zij bekend raakte met haar prachtige illustraties en fantasy tekeningen. 'Gelukkig had zij toen nog tijd voor het kinderboekje', vertelt Mariëtte van Leeuwen, 'tegenwoordig woont zij in Japan en heeft het erg druk met vele projecten en opdrachten!'.

De volledige opbrengst van het boekje is voor stichting Eureducation, een stichting voor educatieve en historische media. Door middel van het stripverhaal en andere media probeert stichting Eureducation jongeren te informeren en aan het denken te zetten.

Een fragment uit het boek:Wijs-OM-voorkant-298x300

Babyzusje

Ik heb een babyzusje.
Dat is niet altijd vet.
Laat zij een boertje.
Dan klappen mijn ouders.
Oh wee, als ik er eentje laat.
Dan word ik in de gang gezet.

Het hele verhaal lezen?

Het boekje De Wereld van Wijs is te bestellen door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Het boekje kost EUR 12,50 (+ porto)

-advertenties-

-goede doel-