20121110 6016

Popkoor Just for Fun tijdens hun optreden

 

Stichting Rondom Mantelzorg organiseert elk jaar de Dag van de Mantelzorg. Deze dag is nationaal in het leven geroepen om burgers, die langdurig voor een zieke of gehandicapte naaste zorgen, erkenning en waardering te geven. Dit jaar zijn meer dan honderd mantelzorgers naar hotel restaurant De Sniep Sniep gekomen voor een dagje ontspanning.

Thema van dit jaar is 'Regie Houden', wat staat voor stil staan bij ontspanning en tijd voor jezelf tijdens de zorg voor je naaste. Het programma biedt de uitgenodigde mantelzorgers een ontspannende en ook informatieve middag. Bij binnenkomst werden zij al feestelijk onthaald door de live band van muziekvereniging Buytenrode, eenmaal binnen waren er workshops gezichtsgymnastiek en een spetterend optreden van popkoor 'Just for Fun'. Het popkoor, dat nu al 20 jaar bestaat, bracht swingende nummers ten gehore, zoals Let the sun shine in en nummers van Queen, om af te sluiten met het vrolijke “Oh happy days!’.

20121110 6024

20121110 6032

20121110 6033
Wethouder de Jong in gesprek met Lucia Tielen van Stiching Rondom Mantelzorg
Ook wethouder Zorg en Welzijn , Klaasjan de Jong liet zijn waardering voor de mantelzorgers duidelijk merken. Wethouder de Jong: “Mantelzorger wordt je vanuit betrokkenheid met de ander, maar toch kunnen er moeilijke momenten zijn. Dan is het goed om te weten dat u er niet alleen voor staat, Stichting Rondom Mantelzorg biedt steun en een luisterend oor voor mantelzorgers.’

Stichting Rondom Mantelzorg kan heel praktisch helpen, zoals bij het aanvragen van een scootmobiel. Zij weten alle wegen en regeltjes in het zorgcircuit en kunnen mantelzorgers vaak snel verder helpen. Maar ook de emotionele begeleiding is heel belangrijk, mensen moeten hun verhaal kwijt kunnen. De Stichting organiseert regelmatig bijeenkomsten en cursussen om de mantelzorgers te ondersteunen. Immers als de mantelzorger door overbelasting wegvalt houdt ook de zorg op.

Eind volgend jaar stopt Stichting Rondom Mantelzorg, maar wethouder de Jong verzekerde alle aanwezigen dat de belangrijke ondersteuning daarmee niet zal stoppen. De gemeente is al in gesprek met andere organisaties die de taken van Rondom Mantelzorg zullen overnemen.

-advertenties-

-goede doel-