20121109 5980

Mas Zuidam (beheerder Stadsboerderij), kunstenaar Daniël van Goor en
Wethouder Natuur Klaasjan de Jong onder de nieuwe Poort
van Oosterheem

 

20121109 5982Wethouder Natuur Klaasjan de Jong en Mas Zuidam, beheerder van stadsboerderij De Weidemolen zijn trots op het nieuwe kunstwerk in Zoetermeer: De Poort. Deze beschilderde poort is gemaakt door ParticiPARte en is het startpunt van het avonturenpad op de Weidemolen.

Het avonturenpad is nog niet af en wordt samen met andere partijen ontwikkeld en aangelegd.
Het pad is ingedeeld in 4 delen, die de 4 elementen voorstellen: vuur, aarde, water en lucht.
Bij de keuken begint het element vuur. Er is een vuurplaats waar boven een kampvuur broodjes gebakken kunnen worden of soep gekookt wordt. Het element water wordt verbeeld met langs het pad liggende boomstammen en er zijn stapstenen waar je overheen kunt lopen.
Het element aarde; bij de grote weide komt een soort Afrikaans dorp, waar in een wilgentenen hut gespeeld kan worden, maar ook ruimte is om zelf hutten te bouwen.
Het element lucht; aan het eind van de grote weide is er een weidemolen. Met hulp van de wind wordt het water omhoog gepompt zodat de sloot langs het avonturenpad altijd voorzien wordt van water.

ParticiPARte is een organisatie van mensen rond kunstenaar Daniël van Goor die van afvalmateriaal allerlei prachtige dingen maken. Het kunstwerk de Poort is geïnspireerd op kunst van de Aboriginals in Australië. De deelnemers, een groep van 12 enthousiaste kunstenaars in opleiding, zijn eerst naar het museum geweest om de Aboriginal art met eigen ogen te kunnen zien. Daarna werd gestart met het stippelen, een tijdrovende maar zeer fraaie manier van schilderen.

In het kunstwerk zitten verschillende symbolen verwerkt, zoalsbijvoorbeeld vuur, wind en water die met elkaar in evenwicht zijn. Heel veel kleine handen strekken zich uit naar elkaar: ‘reik elkaar de hand’.

Eén van de kunstenaressen vertelt: ‘het mooiste is dat dit kunstwerk nooit echt af is. Het lijkt nu af, maar het wordt steeds bijgewerkt als er slijtage is door weer en wind en dan ook weer uitgebreid! Het is heerlijk dat we zo met de subsidie van de gemeente samen bezig kunnen zijn om iets moois te maken.’

In het hoofdgebouw van de boerderij staat ook een tentoonstelling van ECO-ART stukken.

De nieuwe creatieve werkplaats van ParticiPARte in Palenstein vindt u op het van Duvenvoordepad 13, het Atelier is in de Zuidwijkstraat 86 en ook in Stadsboerderij De Weidemolen aan de Burgemeester Middelberglaan 2 worden ParticiPARte activiteiten gehouden.

informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

20121109 5985

-advertenties-

-goede doel-