DSC01869Scoutinggroep John McCormick (JMC) bestaat dit jaar 70 jaar. Dit wordt zaterdag 4 juni groots gevierd met een jubileumfeest en reünie. Tijdens het feest zal de groep een prachtig cadeau gaan onthullen. Zo zal het buitenterrein rondom clubhuis De Chute worden opgeknapt door opnieuw alles te bestraten, goede verlichting aan te brengen en een geheel nieuwe kampvuurkuil te plaatsen. Hiermee wordt het terrein aan de Van der Hagenstraat in het Zoetermeerse Van Tuyllpark mooier, en wordt de speelomgeving van de jeugdleden veiliger en functioneler voor het gebruik tijdens de opkomsten, groepsactiviteiten, weekenden en het zomerkamp. Ook andere geïnteresseerden kunnen er dan tijdens open dagen een broodje bakken, popcorn poffen, marshmallows roosteren, zingen bij het kampvuur of koken op een Dutch oven.

Om het jubileumcadeau financieel rond te krijgen heeft de scoutinggroep meerdere fondsen, goede doelen en de gemeente benadert. Fonds 1818, Stichting Boschuysen, Jantje Beton en de gemeente Zoetermeer hebben hun financiële steun toegezegd. Samen met een flinke eigen financiële bijdrage en door zelfwerkzaamheid heeft Scouting JMC het voor elkaar gekregen om dit plan te kunnen gaan realiseren.
DSC02411Om de kosten te drukken zal een deel van het werk, zoals het verwijderen van de tegels en het kruien van schoon zand, door leden, hun ouders en andere vrijwilligers gedaan worden. Aannemer HABO-GWW doet vervolgens het grondwerk, bouwt de kampvuurkuil op en legt het straatwerk.
De komende weken, maar voornamelijk het weekend van 30 april en 1 mei is alle hulp dus hard nodig om op zaterdag 4 juni klaar te zijn voor de feestelijke onthulling van het verbouwingsproject. Aanmelden kan bij Robert-Jan Fromberg op 06-10556688 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,  dit is ook het mailadres voor verdere vragen over de planning.
De jubilerende scoutinggroep wil naast het buitenterrein ook het clubhuis zelf opknappen. Donaties hiervoor zijn welkom via het bankrekeningnummer NL43 RABO 0160 1942 96. Wanneer gewenst volgt een vermelding op de 'bedankt pagina' van de website.

Meer informatie over scoutinggroep John McCormick en vele foto’s van 1946 tot nu zijn te vinden op de website www.johnmccormick.nl.  Ook kunnen oud-leden zich daar nog aanmelden voor de reünie op zaterdag 4 juni van 16.00 tot 22.00 uur.

-advertenties-

-goede doel-