groepsfotoAfgelopen zaterdag is geschiedenis geschreven in historie van Waterscouting Pocahontas aan de Zoetermeerse plas, Noord Aa. Na bijna 33 jaar is het dan eindelijk zo ver, een gloednieuw clubgebouw 'Tipi' is geopend. De afgelopen jaren is er door medewerking van vele vrijwilligers, sponsoren en de Gemeente Zoetermeer hard gewerkt aan deze realisatie. De feestelijke voltrekking vond plaats door wethouder Robin Paalvast onder toeziend oog van zo'n 250 scouts. Speciaal voor deze gelegenheid waren alle Zoetermeerse scouts uitgenodigd aan 'Het Lange Land' voor een sportief en natuurlijk feestelijk programma.

Waterscouting groep Pocahontas is de enige Waterscouting groep in Zoetermeer. Het scouting spel, waar samenwerking en outdoor activiteiten centraal staan, speelt zich af op en rond het water. Sinds de oprichting in 1983 kent de groep een continue groei, en de samenstelling liegt er inmiddels niet om. Een eigen botenhuis, een vloot van maar liefst acht lelievletten en een lelieschouw, en sinds zaterdag ook een geheel nieuw clubhuis. Ambities zijn er ook, zo is dit clubhuis volledig geschikt gemaakt voor scouts 'met een beperking' wat in Zoetermeer nog maar weinig wordt aangeboden. Zo is het clubhuis rolstoel toegankelijk en is er speciale verlichting geïnstalleerd.

Opkomsten vinden plaats op zaterdag en zondag, en iedereen vanaf zes jaar is van harte welkom om eens te komen kijken of om gezellig een opkomst mee te draaien. Kijk voor meer info op www.waterscoutingpocahontas.nl.

-advertenties-

-goede doel-