rl carlton nk 2016 0895

Op 7 februari heeft de 24-jarige uit Zoetermeer afkomstige Erik Meijs voor het eerst de enkelspeltitel veroverd op de Nederlandse Kampioenschappen badminton in Topsportcentrum Almere. Na negenmaal Dicky Palyama en zevenmaal Eric Pang in de afgelopen jaren lag de strijd in het mannenenkel dit jaar volledig open. De als eerste geplaatste Erik Meijs maakte de verwachtingen meer dan waar. In een boeiende eindstrijd versloeg de 24-jarige speler Mark Caljouw van het Haagse DKC met 21-17 en 21-14. Daarmee is Meijs voor zover bekend de eerste Zoetermeerder die deze titel op zijn naam schrijft. Voor Meijs was dit een absoluut hoogtepunt na 3 jaar gestrand te zijn in de halve finale.

Sinds 2011 staat hij op eigen benen, is uit de nationale badmintonselectie gestapt en heeft zijn eigen professionele team opgericht. Dat werpt nu zijn vruchten af. Ook in de internationale ranking is Meijs op dit moment de nummer 1 van Nederland. Komende maanden staan weer een reeks toernooien op het programma en eind april volgt de EK in Frankrijk. Meijs: "Het EK is een mooi moment om te zien hoe ik er  nu in Europa voor sta! Ik voel me nu mentaal heel sterk, dit helpt me om het niveau hoog te houden in mijn wedstrijden".

Inmiddels wordt Meijs gesteund door twee Zoetermeerse ondernemers, Frans Schouten van FN Trendy en Jacob de Boer van Interior Solutions. Maar voor zijn toekomstplannen kan hij nog veel extra steun gebruiken. Zo is bijvoorbeeld het initiatief genomen voor een zogenaamde ‘Club van 100’, bedrijven die Erik kunnen steunen met een kleine bijdrage van 100€ per jaar. Meer informatie is te vinden via zijn website www.erikmeijs.com.

Video: Roy Wolters, Wolters Producties

Fotograaf: René Lagerwaard

-advertenties-

-goede doel-