Hockey - Na vier verloren competitiewedstrijden op rij, waren de dames 1 van MHCZ gebrand om de winst te pakken tegen streekgenoot Rijswijk. De wedstrijd begon echter met een tegendoelpunt. Met hard werken werd de overwinning uiteindelijk bereikt.

hockeytegenRijswijkDe dames van Zoetermeer gingen deze week op bezoek bij streekgenoot Rijswijk. Na 4 verloren wedstrijden op rij, was het voor MHCZ belangrijk om het tij te keren. Daarnaast was het belangrijk om niet te ver achterop te raken bij de concurrentie in de middenmoot van Poule B in de 1e klasse. Zoetermeer startte wel met de goede intenties, echter door het niet nakomen van een afspraak in de defensie van Zoetermeer, kreeg Rijswijk vrij baan naar de cirkel van Zoetermeer en rondde Rijswijk koelbloedig af. Na deze snelle tegen goal, werd het onrustig in het 1e kwart en haalde Zoetermeer haar niveau niet.

In het tweede kwart werden de dames duidelijk op hun afspraken en taken gewezen. Door met de juiste beleving en instelling te spelen kreeg MHCZ controle over de wedstrijd. Er kwamen meer kansen voor het doel van Rijswijk en 7 minuten voor rust kreeg Zoetermeer een strafcorner. Deze kans werd direct verzilverd door aanvoerster Lauren Latumahina. Zij pushte de bal direct achter de doelvrouw van Rijswijk.

hockeytegenRijswijk2Na rust pakte Zoetermeer gelijk door. Echter werd het moeilijk door twee snelle gele kaarten na rust, waardoor Zoetermeer 10 minuten met een vrouw minder moest spelen. Echt in gevaar kwam MHCZ niet en zij gaven weinig weg. In het vierde kwart speelde Zoetermeer grotendeels ook met een vrouw minder door wederom een gele kaart voor 10 minuten. Toch bleven de dames van Zoetermeer jagen op de overwinning. Het was Sophie Boeije die 11 minuten voor tijd vanuit een strafcorner het winnende doelpunt maakte en de stand op 1-2 bracht. Door de laatste 5 minuten gecontroleerd uit te spelen, werden de drie punten veilig gesteld.

Hoofdcoach Mark Langemeyer: “Het was vandaag niet altijd mooi en verzorgd, maar deze overwinning telt. Het is goed om te zien dat de dames hard gewerkt  en geknokt hebben tot het laatste fluitsignaal. Nu eerst genieten van deze 3 punten en dan gaan wij vanaf morgen weer aan de slag om beter te worden.”

Scoreverloop: 1 – 0 Rijswijk (2e minuut) ; 1 – 1 Lauren Latumahina (strafcorner, 28e minuut) ; 1 – 2 Sophie Boeije (strafcorner, 59e minuut)