Korfbal - De Meervogels wilden een vuist maken tegen Groen Geel uit Wormer, maar het werd een forse nederlaag in de regen. Na de overwinning op Sporting Delta vorige week waren de verwachtingen hoog gespannen tegen hoogvlieger Groen Geel uit Wormer.

De ploeg uit Noord Holland speelt in de zaal in de Korfbal League en was daardoor een geduchte tegenstander. Weliswaar was het spelbeeld in de 1 e minuten nog een van een gelijkwaardige wedstrijd, echter nadat de eerste vijf doelpunten allemaal van Groen Geel waren afgekomen liep de ploeg van Rick Nell vervolgens de gehele wedstrijd achter de feiten aan.

meervogelstegenGroen
 Thom Weidmann maakt de actie

Via 5-1 en 10-2 werd de ruststand bepaald op 18-6, een nagenoeg onmogelijke opgave voor de ploeg uit Zoetermeer. In de 2 e helft was de vechtlust van de Z.K.V. Meervogels zeker niet getemperd maar dit leidde niet meer tot een verbeterde stand voor de Zoetermeerders. In een regenachtige entourage werd de eindstand bepaald op 24-9 waarmee de blauw-witte brigade na 6 wedstrijden even zoveel punten heeft en zich in de middenmoot van de een na hoogste veldkorfbalklasse nestelt.

Volgend week komt Swift uit Middelburg op bezoek in Zoetermeer. De wedstrijd is om 15:30 en zal voor de geïnteresseerden via een live stream kunnen worden gevolgd. Dit ligt deels aan de maatregelen die genomen worden inzake Covid-19.

Verslag: Eric Plugge