Het Startblok DylanHet Startblok is jarig en is vijf jaar geworden. Dit was ondenkbaar toen Ton en Martijn vijf jaar geleden Stichting Startblok hadden opgezet. Het idee achter de stichting? Zwemmen moet leuk zijn en vertrouwd voelen. En dat is iedere dag nog steeds de drijfveer van Het Startblok.

FB IMG 1602160392104Het begon allemaal in 2015, met één zwemmer in zwembad De Viergang. Hoe bijzonder is het dat deze eerste zwemmer, Dylan, nog steeds met plezier zwemt bij Het Startblok. Inmiddels geeft de stichting les op zes locaties, waaronder Zoetermeer, is het Startblok tientallen enthousiaste zwemmers verder en is het vrijwilligersbestand ook behoorlijk gegroeid. Met alle locaties bij elkaar zijn er nu circa 150 zwemmers actief.

Oprichters Ton en Martijn: “Wij zijn super trots op wat we hebben neergezet. We krijgen zoveel positieve reacties van onze zwemmers (en hun ouders). En daar doen we het voor!”

De toekomst

Het Startblok gaat voor nog veel meer jaren zwemles geven. Met het uiteindelijke doel om met nóg meer vrijwilligers, op nóg meer locaties zwemlessen te verzorgen voor de mensen die hen zo hard nodig hebben. En tot die tijd gaan zij de vijf locaties af om een groot feest te maken van deze verjaardag.

Foto links: Bestuursleden Martijn van den Maagdenberg, Irene Dumas en Ton Lankhorst

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-