FC Zoetermeer fotoDe voetbalcarrière van oud FC Zoetermeer-speler Ilounga Pata kreeg vorig jaar een mooie wending. Hij ging deze voortzetten in Engeland bij Huddersfield Town. Een jaar later en diverse wedstrijden verder in het O19 team en Elite Development Team mocht hij onlangs zijn opwachting maken bij de A-groep.

Spelers als Terence Kongolo, Carel Eiting en Juninho Bacuna spelen er al en nu komt Ilounga er ook bij. Ilounga: “Ik ben gestart in de U19 en het Elite Development Team dat is een soort U21 hier. Een team met de allerbeste talenten van de club. En door hard werken werd ik uitgenodigd om mee te gaan met het eerste team wat een geweldige ervaring was. Ik kom regelmatig nog naar Nederland toe en vergeet mijn club FC Zoetermeer niet waar ik onder meer zoveel aan te danken heb. Ik heb nog veel contact met oud-spelers maar ook met de nieuwe generatie spelers en het is leuk dat ze me ook volgen en al het succes toewensen in Engeland”.

Afgelopen week was hij even terug in Nederland en op weg naar het vliegveld stopte hij nog even bij FC Zoetermeer om de jarige Ted Lieffering uit de JO16-1 een Huddersfield Town shirt en sweater te overhandigen.

-advertenties-

-goede doel-