svphoenixKorfbal - Afgelopen zaterdag reisde de Phoenixselectie naar Heerhugowaard om Apollo te treffen. Door de nieuwe maatregelen werden de wedstrijden van zowel Phoenix 1 als 2 zonder publiek gespeeld.

Phoenix 2 speelde tegen het tweede elftal van Apollo. Het werd een spannende wedstrijd die uiteindelijk in een terecht gelijk spel eindigde door belangrijke goals van invaller Danny. Aangezien Phoenix twee keer achterstond op het einde van de wedstrijd en vlak voor tijd gelijk maakte was de ploeg blij om 1 punt mee naar Zoetermeer te nemen.

Phoenix 1 startte volop in de regen en hoewel er 5 minuten eerder werd gestart waren er maar weinig spelers die warm aan de wedstrijd begonnen. Toch stond het binnen 5 minuten 3-1 in het voordeel van Apollo. 6 minuten later stond Phoenix met 3-4 voor door goals van Marlous, Merit, Mike en Danny. Phoenix verdedigde solide maar nam wel vaak te snel het schot. Van te ver, te snel en op verkeerde momenten. Al die ballen waren een makkelijke prooi voor de terugvallende heren van Apollo. Apollo stond 10 minuten voor rust met 6-4 voor toen Jill, Tjalle en een goed spelende Mike eindelijk hun inzet beloond zagen (6-7). Toen Mike meteen na rust 6-8 noteerde leek de overtuiging te groeien dat er wat te halen viel in Heerhugowaard. Na 40 minuten stipte Danny, die net als Mike lekker speelde, naar 8-11. Het ging een tijdje zo door dat Apollo scoorde en Phoenix ook.

Toen Mike met een tweeluik de stand naar 9-13 tilde waren er toch nog 11 minuten te gaan en ging de scheidsrechter na 3 ballijnen fluiten voor tijdrekken. Gelukkig bleek dit vierpunten gat voldoende om de wedstrijd uiteindelijk over de streep te trekken. Ook deze wedstrijd was Phoenix collectief weer zeer sterk aan het verdedigen. Apollo kon misschien wel vaker schieten maar er zat vrijwel altijd druk op die ballen. Denise zag haar afstandschot vallen en de 10-14 was dan ook teveel van het goede voor Apollo. Nog twee keer stribbelden zij tegen maar de volle winst ging gelijk mee de auto in, want door de nieuwe maatregelen geen drankje meer achteraf en gelijk richting huis. Omdat Swift verloor van KIOS pakte Phoenix1 alleen de tweede plaats in de poule. A.s. zaterdag komt Roda komt naar Zoetermeer. Zij staan onderaan met nul punten maar is een ploeg om niet te onderschatten.