DSC 7693Hockey - De dames van MHCZ Zoetermeer ontvingen op Sportpark Van Tuyll de dames van Etten Leur. Een belangrijke wedstrijd voor Zoetermeer, om aansluiting met de middenmoot te houden diende er gewonnen te worden van concurrent Etten Leur.

DSC 9820Zoetermeer begon voortvarend, in de eerste minuut werd de score geopend door Jael Korfmaker na een mooie pass van Marylène Verhaar. De rest van de eerste helft ging het gelijk op. Zoetermeer creëerde een aantal kansen, maar verzuimde om deze te verzilveren.

Direct na rust was er een onoplettendheid in de defensie van Zoetermeer. Een lange pass bereikte de diepe spits van Etten Leur, die vervolgens koel afrondde (1-1). Na deze gelijkmaker gingen beide ploegen op jacht naar de winnende treffer. Er waren kansen en strafcorners aan beide kanten. Bij een strafcorner voor Etten Leur kwam de bal tegen het lichaam van een Zoetermeerse verdediger. De scheidsrechter kende een strafbal toe aan de bezoekers. Die wisten wel raad met deze mogelijkheid en zetten de 1-2 stand op het scorebord. Helaas lukte het Zoetermeer niet meer om de stand gelijk te trekken ondanks de diverse mogelijkheden.

Hoofdcoach Mark Langemeyer: “Het is jammer dat wij onszelf niet belonen vandaag. We werken hard, maar deze jonge ploeg moeten leren effectiever en slimmer te spelen. Als wij meer rust en controle kunnen houden in ons spel, dan komt het vanzelf goed. Dit hoort nu eenmaal bij een jong team in opbouw.”

Scoreverloop: 1-0 Jael Korfmaker (1e minuut) ; 1-1 Etten Leur (39e minuut) ; 1-2 Etten Leur (strafbal, 63e minuut). Gele kaart: Naomi Hamers (14e minuut)