DSC 7680Hockey - MHCZ Zoetermeer reisde voor haar vierde competitiewedstrijd af naar Kaatsheuvel om het daar op te nemen tegen DES. Na de start van de wedstrijd liepen de dames van Zoetermeer al snel achter de feiten aan.

DSC 7723Na een verdedigingsfout op het middenveld wist DES al in de vierde minuut de score te openen (1 – 0). Niet veel later wist DES hun voorsprong uit te bouwen naar 2 – 0 na naïef verdedigingswerk aan Zoetermeerse kant. Door deze twee snelle tegendoelpunten kreeg Zoetermeer te weinig grip op de wedstrijd. Op slag van rust wist DES de score op 3 – 0 te brengen uit een strafcorner situatie.
In de rust werden de tactische zaken goed doorgesproken. Ondanks de achterstand, was de wedstrijd zeker nog niet gespeeld. Zoetermeer kreeg door de druk meer vat op de tegenstander.

Hierdoor ontstonden er meer kansen aan Zoetermeerse kant. In de 49e minuut pakte Marylène Verhaar de bal op aan de rechterzijde en liep vrij de cirkel in en rondde koelbloedig af (3 – 1). Hiermee kwam het geloof terug in het Zoetermeerse kamp. In het vierde kwart werd alles of niets gespeeld door MHCZ. Dit resulteerde in de aansluitingstreffer door Marylène Verhaar (3 – 2) met nog 13 minuten op de klok. Niet veel later werd de 3 – 3 gescoord, maar deze werd om onduidelijke redenen afgekeurd door het zwakke arbitrale duo. Na deze tegenslag was het DES die hun voorsprong uitbouwde naar 4 – 2. In de laatste minuut wist Jikke Brabander de bal in de cirkel van richting veranderen waardoor de keepster van DES verrast werd. Dit bracht de eindstand op 4 – 3.

Hoofdcoach Mark Langemeyer: “Ondanks de zwakke arbitrage, geven wij het zelf weg in de eerste helft. Wij moeten feller aan de wedstrijd starten en minder naïef spelen. Dan hadden wij nooit een 3 – 0 achterstand weg hoeven te werken. Nu knokken wij ons terug in de wedstrijd, maar het kwam wel te laat. Het is nu erg balen, maar vanaf dinsdag weer de focus op volgende week zondag.”

Scoreverloop: 1 – 0 DES (4e minuut) ; 2 – 0 DES (11e minuut) ; 3 – 0 DES (35e minuut, strafcorner) ; 3 – 1 Marylène Verhaar (49e minuut) ; 3 – 2 Marylène Verhaar (57e minuut) ; 4 – 2 DES (67e minuut, strafcorner) ; 4 – 3 Jikke Brabander (70e minuut)
Gele kaart: Lauren Latumahina (68e minuut)