Jochem de HoopTafeltennis – Het onderling duel in de eredivisie tussen het tafeltennisteam uit Zoetermeer en de directe concurrent en uitdager Hilversum werd uiteindelijk in Wageningen gespeeld. Vanwege de beperkingen rond het coronavirus bleek dit de beste keuze.

Van beide teams kwamen de kopmannen uit België en voor hen was onduidelijk welke consequenties een kort verblijf in Zoetermeer of Hilversum zou opleveren. Om onnodige vertraging te voorkomen werd de oplossing gevonden bij tafeltennisvereniging Shot in Wageningen.

Voor de pauze waren er overtuigende overwinningen voor Gabrielius Camara (tegen Martin Khatchanov) en Jochem de Hoop (tegen Nolan Schultz). Yannick Vostes en Lauric Jean vochten een boeiend duel uit, waarbij tot aan de beslissende game de punten gelijk werden verdeeld. Halverwege de 5e game sloeg Vostes toe en brak het verzet Lauric Jean. Na de pauze herpakte Hilversum met 2 duidelijke winstpartijen en moest Yannick Vostes vol aan de bak om de vrij spelende Nolan Schultz van zich af te schudden.
De eindstand kwam uiteindelijk op 4 – 2, in het voordeel van deBoer Taverzo. Met 14 punten uit 3 wedstrijden staat deBoer Taverzo nu bovenaan in de eredivisie.

Archieffoto door Elsbeth Parmentier Fotografie: Jochem de Hoop

-advertenties-

-goede doel-