Hockey - In de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen kreeg MHCZ dames Hudito op bezoek. De Delftenaren werden meteen onder druk gezet door de thuisploeg. Kansen waren er genoeg, maar dit leidde niet tot een score.

hudito1In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen speelden de Zoetermeerse dames tegen koploper Hudito uit Delft. Onder ideale omstandigheden, najaar zonnetje en veel publiek op 1,5 meter, kwam Zoetermeer goed uit de startblokken. In het eerste kwart had Zoetermeer de overhand, maar verzuimde de gecreëerde kansen om te zetten in doelpunten.

In het tweede kwart namen de dames uit Delft meer het initiatief. Dit resulteerde in de openingstreffer in de 22e minuut. Nog geen twee minuten later zette Marylene Verhaar haar actie door over de linkerkant en rondde koelbloedig af om zo de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Op slag van rust kwam Hudito wederom op voorsprong na een verdedigingsfout aan Zoetermeerse kant. Met een 1 – 2 stand werd de rust bereikt.

hudiro2Direct na rust kwam Hudito op een 1 – 3 voorsprong. Binnen 30 seconden werd de bal hard achter de Zoetermeerse keepster geslagen na een aantal misverstanden in de defensie van MHCZ. De wedstrijd golfde hierna op en neer. Zoetermeer ging op jacht naar de aansluitingstreffer en Hudito probeerde de voorsprong uit te bouwen. Zoetermeer kreeg wat kansjes, maar kon in het 3e kwart niet het verschil maken. In het 4e kwart werd de druk meer opgevoerd. Met nog 7 minuten op de klok was het Cecile Luiten die met hard backhandschot de 2 – 3 aantekenden. In de laatste 4 minuten kreeg Zoetermeer nog 3 strafcorners, maar geen van deze strafcorners kon verzilverd worden tot de gelijkmaker.

hudio3Hoofdcoach Mark Langemeyer: “Helaas een teleurstellende uitslag voor ons. Er had zeker meer voor ons ingezeten. Dan dienen wij wel de gemaakte afspraken na te komen, maar met een jonge ploeg als die van ons, kost dit proces meer tijd dan verwacht.”

Zoetermeer Dames – Hudito Dames 1 2 – 3 (ruststand 1 – 2)
Scoreverloop: 0 – 1 Hudito (22e minuut) ; 1 – 1 Marylene Verhaar (24e minuut) ; 1 – 2 Hudito (35e minuut) ; 1 – 3 Hudito (36e minuut) ; 2 – 3 Cecile Luiten (63e minuut)

Foto's: Rianne Veeninga