Korfbal - De Meervogels gingen op bezoek bij Fiks in Oegstgeest en troffen een ploeg die vanaf de eerste minuut de regie voerde met een grote achterstand tot gevolg. Met de rust in zicht werd echter de achtervolging ingezet, maar zou dit genoeg zijn?

In de hoofdklasse korfbal stonden Fiks en Meervogels na de 1e wedstrijden van het prille veldseizoen ongeslagen bovenaan, een topper derhalve in Oegstgeest.
In de beginfase van de wedstrijd werd de regie volledig door de thuisploeg gevoerd. Na een 2-2 tussenstand slikte Meervogels treffer na treffer en moest lijdzaam toe zien dat na 20 minuten het scorebord 10-3 aangaf in het nadeel van de Zoetermeerders.
In de laatste 10 minuten van de 1e helft werden de rollen echter volledig omgedraaid en kwam de ploeg van Rick Nell op stoom. De ene fraaie treffer na de andere werd gemaakt de door blauw witten waarmee het fanatieke publiek van Fiks het zwijgen werd opgelegd.

DSC 0912Snakkend naar adem hunkerde Fiks naar het rustsignaal en zag dat er van de 7 punten voorsprong slecht 1 was overgebleven (10-9).
In de 2e helft had Meervogels slechts 2 minuten nodig om de voorsprong in handen te nemen waardoor een 10-3 achterstand werd omgezet in een 10-11 voorsprong. Helaas werd de wedstrijd niet meer de wedstrijd van de 1e helft. De ploegen kregen geen ruimte meer door het arbitrale duo om een heerlijk korfbalgevecht door te laten gaan. Ieder duel werd bestraft met een stip of een vrije bal waardoor alle vaart uit de wedstrijd werd genomen. Beide ploegen hadden hier last van maar na een nieuwe dwaling, dat Meervogels een tegentreffer opleverde, was de fut uit de Zoetermeerse equipe geslagen. Fiks speelde de wedstrijd gedegen uit en behaalde een overwinning met 19-15 in een wedstrijd die geen verliezer verdiende.

Volgende week heeft Meervogels de kans de wrange smaak weg te spelen als Avanti uit Pijnacker om bezoek komt. De wedstrijd begint om 15:30 en is vooralsnog toegankelijk voor het publiek. Eventuele verscherpte Covid maatregelen kunnen hier nog roet in het eten gooien uiteraard.

Treffers van: Renske Captijn (5), Eline van Lomwel , Mike Roos (3), Danny Schulting (2), Anine Kerrebijn en Tariq de Wit (1).

Verslag: Eric Plugge